Forum

ciekawe przyprawy

(8)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 110

Odpowiedz

wikorka

Odp. ciekawe przyprawy

14 kwietnia

kmin rzymski znam i używam. szukam czegoś bardziej mało znanego, wartego wypróbowania. fajnie jak by przy tym miało jeszcze jakieś właściwości. zawsze to 2w1. ;)

ErJot

Odp. ciekawe przyprawy

16 kwietnia

Ja ostatnio jadłam u koleżanki polędwicę z czubrycą - pychota. Szukałam na sklepowych półkach takiej przyprawy i okazało się że czubryca /czyli cząber górski/ w czystej postaci jest raczej trudno dostępny ale często można spotkać mieszankę ziół, które również nazywają się czubrycą. Nie wiem czy czubryca ma jakieś właściwości zdrowotne.
Osobiście polecam kolendrę - zarówno zieloną natkę /wykorzystywaną jak natka pietruszki/ jak i w postaci ziaren /zmielone mogą być dodatkiem do mięs, ryb/.

Bellapi

Odp. ciekawe przyprawy

4 dni temu

spróbuj szafranu, ma nieziemski aromat, do tego nadaje niepowtarzalnego koloru potrawom, idealny do mięs, zup, a nawet ciast..Do tego ma mnóstwo witamin, wystarczy odrobina a danie zmienia się nie do poznania. Można go kupić w niewielkich ilościach w dobrych dyskontach..... a najlepiej w necie, polecam przyprawy jednej firmy z Łodzi zdrowe, naturalne i w przystępnej cenie mają ponad 200 pozycji, niestety na Forum nie będę pisać nazwy bo ktoś jeszcze posądzi mnie o lokowanie produktu. Jak chciałbyś/chciałabyś więcej info to na priv. :)

wikorka

Odp. ciekawe przyprawy

3 dni temu

Czubrycę mam u siebie ale własnie w postaci jakby mieszanki. Szafran znam ale jakoś nie umiem się z nim obchodzić. Nie wiem ale mam wrażenie, ze albo zła ilość albo, ze w ogóle go nie czuć. Ostatnio własnie przeszukiwałam też internet w poszukiwaniu nowych rzeczy i trafiłam na cos takiego jak czarny czosnek. Spotkała się, któraś z was z tym?

Jagodzianka17

Odp. ciekawe przyprawy

2 dni temu

Czubrica czerwona, zielona i żółta - są super :) Tak na prawdę jest sporo zapomnianych przypraw, których obecnie mało się używa np. kozieradka, cząber, czarnuszka czy estragon. Z bardziej wyszukanych przypraw polecam kumin rzymski, garam masalę, paprykę wędzoną, szafran, kardamon, pieprz syczuański, trawa cytrynowa czy też sos ostrygowy i rybny - ale to już zależy od tego co chcemy gotować.

wikorka

Odp. ciekawe przyprawy

wczoraj, o 22:16

Cytat: fafiatko
eee, to pewnie tez czarnuszke uzywasz :)

tak tak, używam. Te wszystkie wymienione przyprawy też znam. szukam czegoś nieznanego. Lubię kombinowac w kuchni z nowościami. Więc fajnie jakbyście podrzucili coś i też dobrze by było z radami do razu jak to użyć, do czego itp.

Odpowiedz

Kucharzeonline

smaker

Przepisów: 36

Ocena: 753

Joanna

Przepisów: 2

Ocena: 102

ewulcia

Przepisów: 0

Ocena: 0

Agnees86

Przepisów: 0

Ocena: 0

Danaida

Przepisów: 0

Ocena: 0

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń