Forum

co z mielomego?

(26)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 164

Odpowiedz

abigail

Odp. co z mielomego?

02 października 2008

Ja proponuję dodac do mielonego ryż (tak jak do gołąbków) i aby było szybciej, farszem zapełnić małe papryczki (oczyszczone z gniazd i ze ściętym "dekielkiem"). Ułozyć w rondlu ciasno obok siebie, podlac wodą i dusić do miekkości. Powstały sos doprawić koncentratem pomidorowym jak w przypadku gołąbków. Bardzo smaczne.

xadix

Odp. co z mielomego?

22 października 2008

ja nadziewam warzywa miesem mielonym, kazde z nich smakuje inaczej , ciekawie wyglada na talerzu...do miesa jako farszu dodaje zarowno pieczarki, marchewke, cukinie po prostu co mam pod reka a na prawde smaczne sa papryki, pomidory, cukinie lub cebule...ziemniak czy zapiekana buleczka tez jest pyszna:) a na to wszytsko zolty ser... czasem to pracochlonne wydrazanie warzyw zanim je zapelnie farszem ale warto!!!!

Konto usunięte

Odp. co z mielomego?

25 października 2008

mzna zrobic burrito. usmaz mieso wieprzowe mielone dodaj przypraw aby bylo ostre.smaż 5 minut.potem daj puszkie fasoli czerwonej i puszke kukurydzy. mozna dodac ziola najlepiej bazylie i chili smazyc jeszcze 5 minut.
podawac z tortillą

slonecznik2008

Odp. co z mielomego?

28 października 2008

Witam,polecam kupić pomysł na kotlety mielone Winiary i tam z tyłu na opakowaniu jest przepis.Kotlety wychodzą wspaniałe,do tego tylko potrzeba 100g pieczarek i serek topiony,ja używam serek topiony z ziołami na 500g mięsa mielonego.Moja rodzina też nie przepadała za mielonymi a te uwielbiają.Życzę smacznego naprawdę pycha.

agrzybek

Odp. co z mielomego?

14 listopada 2008

wariacja...
składniki
1.1/2 kg miesa mielonego
2. 1 jajko
3.przyprawa kamisa suszone pomidory z bazylią i czosnkiem
4. sos sojowy, sól i pieprz
5. plastry wędzonego boczku, bardzo cieniutkie ok 100..150 g
przygotowanie
mięso wymieszać na jednolita masę z jajkiem i jedną łyżeczką suszonych pomidorów, plus sol pieprz i sos sojowy...
porcje masy ( łyżka stołowa ) zawinąć plasterkami boczku .. ułożyć w żaroodpornym naczyniu .. skropić oliwą .. i wstawić do piekarnika .. 200 C .. 30 min .. podawać z zielonym groszkiem.. smacznego..

micalkk

Odp. co z mielomego?

27 listopada 2008

MAKARON CANNELLONI Z MIĘSEM
SKŁADNIKI; makaron cannelloni-1op (Lubella), 0,5 kg mięsa mielonego, 15dag szynki wieprzowej, 30dag sera żółtego salami, czerwona papryka,szczypiorek, 1 jajko ,sok pomidorowy(Primo Gusto)lub przecier,sól,pieprz, czosnek,keczup, folia aluminiowa. WYKONANIE:paprykę, szynkę oraz połowę sera pokroić w drobną kostkę,resztę sera zetrzeć.Do mięsa dodać pokrojone składniki,jajo,przyprawy i wyrobić.Nadziewać surowe rurki.Ułożyć lużno na blaszce potartej tłuszczem,polać sokiem pomidorowym lub rozcieńczonym wodą przecierem,nakryć folią i wstawić do piekarnika na 20 min.Po tym czasie odwrócić rurki,posypać serem i zapiekać bez folii 20 min.Podawać gorące,posypać szczypiorkiem,polać keczupem.

Odpowiedz

Kucharzeonline

rb3333

Przepisów: 0

Ocena: 0

Karola2018

Przepisów: 0

Ocena: 0

figlarka

Przepisów: 0

Ocena: 0

Jolaj

Przepisów: 0

Ocena: 0

edyta1988

Przepisów: 0

Ocena: 0

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń