10 lutego 2011
potrzebuje pomyslow czym moge nasaczyc biszkopty do tortu z masa na bazie bitej smietany(alkohol odpada). z gory dziekuje;)
Forum
Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny
Liczba wyświetleń: 5060
Odpowiedz10 lutego 2011
potrzebuje pomyslow czym moge nasaczyc biszkopty do tortu z masa na bazie bitej smietany(alkohol odpada). z gory dziekuje;)
10 lutego 2011
Myszko woda przegotowana z sokiem z wycisnietej cytryny
10 lutego 2011
Mocny napar z herbaty z łyżką alkoholu. :) Lub np.: sokiem owocowym... :)
10 lutego 2011
Aha. Alkohol odpada. Przepraszam. Nie doczytałem. Więc samym naparem z herbaty.
10 lutego 2011
Herbata mocna, lekko posłodzona.
10 lutego 2011
Ja proponuję kawę rozpuszczalną.
Nie wiem czym spowodowane jest to, że alkohol odpada, ale jeżeli tak jak ja - nie cierpisz smaku alkoholu w torcie, to możesz dodać do kawy trochę rumu, a gwarantuje Ci, że nie poczujesz alkoholu, a przyjemny rumowo -kawowy aromat. Zajrzyj na moje konto, na przepis tiramisu. Mam tam podane jak wykonać taki specyfik wraz z proporcjami.
10 lutego 2011
Alkoholu do tortu dodaje sie niewiele...w ciazy taka ilosc w dodatku wyparowanego alkoholu nie moze szkodzic,ale jesli i to sie boisz mozna zastapic alkochol olejkiem arakowym...wiec tak jak Ci proponowano do herbaty dodac jakis alkohol mozesz dodac wlasnie krople olejku arakowego...
Ale naprawde tez jest smaczny tort nasaczony woda i cytryna ja dodaje do tego jednak cukru...
Pozdrawiam i mysle,ze tort bedzie pyszny.
10 lutego 2011
Ja też nasączam biszkopt sokiem z brzoskwiń w puszcze lub ananasów. Są smaczne i nie zabarwiają ciasta. Świetnie nawilża ciasto również konfitura niskosłodzona Łowicz z czarnej porzeczki lub jagodowa. Najpierw nakładam konfiturę, a na to bitą śmietanę. Do śmietany daję wówczas odrobinę cukru, aby tort nie był zbyt słodki.
10 lutego 2011
ja tez zawsze uzywam soku z brzoskwin z puszki, najlepiej sie do tego nadaje i smakuje super
11 lutego 2011
ja tez polecam sok z ananasa
Kucharzeonline
Na skróty