Forum

Dania z parówek

(20)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 235

Odpowiedz

100krosz

Odp. Dania z parówek

14 kwietnia 2011

znalezione w necie (autor : Bogdan Marcinkiewicz)
Parówki, receptura dla 100 kg końcowego produktu:
15 kg -(mączka kostna)
15 kg - TŁUSZCZE
26 kg - EMULSJA ZE SKÓRY
10 kg - A-ŻEL (chemia)
5 kg - SKROBIA
22 kg - LED (środek łączący składniki, ulegający rozwodnieniu)
2 kg - SÓL
2 kg - SOJA
1 kg - EMULGATOR
1 kg -BARWNIK + PRZYPRAWY
Produkt finalny: 100 kg różowiutkich parówek...
Gdybyście w recepturze na próżno poszukiwali mięsa, nie jesteście w błędzie, rzeczywiście nie ma go tam wcale.
Życzymy smacznego!

P.S.: Jeśli pozostało w was choć 0,1 kg rozumu, wyślijcie tę recepturę wszystkim swoim znajomym. Może uda im się przeżyć...
A propos: w konserwach dla psów znajduje się dokładnie to samo. Wystarczy osolić, wrzucić na patelnię i smakuje identycznie. Jednak w tym przypadku wyrośnie wam przynajmniej gęsta, gładka sierść, gdyż – inaczej niż przy parówkach – pokarm dla psów zawiera jeszcze witaminy i minerały.

margo21

Odp. Dania z parówek

14 kwietnia 2011

Ja też się naczytałam o parówkach i nie jem ,ale mój syn lubi więc mu nie zabraniam Wkłada do mikrofali na to daje ser żółty i zapieka mówi że są dobre.

Konto usunięte

Odp. Dania z parówek

14 kwietnia 2011

Moze w Polsce tak jest.W Nimeczech parowki sa robione z rzeczy zjadalnych.Cielece i drobiowe zaleca sie chorym,dzieciom podaje sie parowki.
Byc moze w Polsce tak jest,chociaz,nie sadze...parowki sa drogie.Jak bylam u siostry to zadziwilm sie kupujac takie cztery paroweczki,ktore kosztowaly 7 zl.nazywaly sie jedynka chyba.Byly calkiem,cylkem...
Wydaje mi sie,(chociaz moze sie myle)ze w kilbasie Polskiej jest wiecej chemii niz w parowkach.Wiem,ze wala saletre,ktora w krajach Unii jest surowo zabroniona.
Ja nie wierze w zaden produkt przetwarzany,ze nie ma w nim chemii...
To samo w szynkach i serach...wszedzie...
Trudno chyba porownac wagowo,gdzie jej wala wiecej...
Ale jak mowicie,ze w Polsce z parowkami tak masakrycznie,to moze faktycznie nie dawac dzieciom.Musze o tym siostrze powiedziec,bo jej dziecko bardzo lubi i jada na sniadanie te wlasnie jedynki.

Konto usunięte

Odp. Dania z parówek

14 kwietnia 2011

Poza tym pamietac nalezy tez,ze odzywianie to jeden z czynnikow wplywajacy na zdrowie.W Polsce niby sie tak wszyscy dobrze odzywiali,bez chemii i konserwantow...a wszyscy w mojej rodzinie maja,albo miazdzyce,albo cukrzyce...jeszcze sie niektorym wrzody przytrafily...i to szybko w wieku 45-50 lat.A odzywiali sie super,mieszkali na wsi,jedli swieze jajka i jarzyny,nawet mieso z wlasnej obrobki...

margo21

Odp. Dania z parówek

14 kwietnia 2011

Widać różnimy się w wyrobach mam na myśli kraje w jednym zachwalają parówki a w innym wprost przeciwnie.Do osoby ,która założyła wątek !- czy w Niemczech nie ma czegoś takiego jak smaker??? nie było by tak wielkich różnic w zdaniach i kłótni z panią ?!

luisa69

Odp. Dania z parówek

15 kwietnia 2011

Ja parówki jem i moja cala rodzina też. Myślę, że wszystko co jemy to albo świństwo albo sama chemia albo skażenia środowiskiem. Przykładem niech będą ekologiczne gospodarstwa rolne i sady pod Grójcem przy samej trasie "katowickiej". Ale do rzeczy. Oprócz sposobów już tu wspomnianych mam jeszcze kilka. Parówki nacinam wzdłuż w środku, wychodzi taka kieszonka wkładam w to grubszy pasek żółtego sera zawijam w plaster boczku wędzonego zapinam wykałaczką i do piekarnika, zapiekam aż ser się rozpuści i boczek przyrumieni. A tak na szybko. Puszka groszku, puszka kukurydzy, 4-5 parówek pokrojonych w kostke, wymieszczać w misce dodać majonez i gotowa sałatka.

Odpowiedz

Kucharzeonline

Tilla

Przepisów: 0

Ocena: 0

grklon

Przepisów: 3

Ocena: 8

jolcia1

Przepisów: 0

Ocena: 0

ski_ttles

Przepisów: 0

Ocena: 0

aba

Przepisów: 0

Ocena: 0

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń