Forum

Dorada

(3)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 18

Odpowiedz

konik1

27 kwietnia 2011

W ubiegłym sezonie grillowym jadłem tę pyszną rybę u znajomych. Pieczona była w folli,z dodatkiem masła, mozzarelli, krązkami cebuli i posypana bazylią, na grillu.Potem podawana z ziemniakami i warzywną sałatką.
Czy macie inne pomysły na przyrządzenie dorady?

Konto usunięte

Odp. Dorada

27 kwietnia 2011

Umyte i wysuszone filety z dorady oprószyć mąką pszenną. Na rozgrzanym oleju podsmażyć z obu stron na złoty kolor. Zrobić zalewę :pikantny ketchup wymieszać ze śmietaną 18 %, chrzanem oraz posiekanym koperkiem, doprawić do smaku przyprawą do ryb (lub ulubionymi ziołami).Podsmażoną rybę przełożyć do żaroodpornego naczynia, zalać przygotowaną zalewą, posypać startym parmezanem i zapiec w piekarniku.

Hanyska

Odp. Dorada

27 kwietnia 2011

Bardzo dobrze smakują filety z dorady z duszonymi pomidorami i tymiankiem. Tak przyrządzoną rybę można spożyć z ziemniakami,frytkami lub czosnkowymi grzankami. Dorada jest bardzo popularna w Grecji,Turcji. Dorada często jest składnikiem sushi.

Odpowiedz

Kucharzeonline

micgad

Przepisów: 7

Ocena: 22

smaker

Przepisów: 37

Ocena: 910

rb3333

Przepisów: 0

Ocena: 0

Piotrant

Przepisów: 1

Ocena: 1

sysssunia

Przepisów: 0

Ocena: 0

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń