Forum

Dżem wiśniowy

(2)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 274

Odpowiedz

renka

30 lipca 2010

Wczoraj zrobiłam dżem z wiśni , dałam za mało żelfixu i mi dobrze nie zgęstniał.Czy jak go dzisiaj jeszcze raz doprowadzę do wrzenia i dodam więcej żelfixu czy to pomoże? Czy wczorajszy żelfix na tym nie "ucierpi"

biancorossa

Odp. Dżem wiśniowy

31 lipca 2010

A jaki to był żelfix? Jak dotąd używałam dr.Oetkera,1;3,gdzie dodaję 300 gram cukru na kg owoców i wynik zawsze był optymalny. Czy słoiczki dobrze ostygły i stężały-może jeszcze za wcześnie by oceniać konsystencję?

Odpowiedz

Kucharzeonline

mampeczka

Przepisów: 12

Ocena: 31

AbejaMaya

Przepisów: 0

Ocena: 0

agnes72

Przepisów: 395

Ocena: 1927

nikion

Przepisów: 0

Ocena: 0

agil89

Przepisów: 0

Ocena: 0

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń