Forum

Fasolka po bretońsku

(16)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 456

Odpowiedz

Kasius23

28 lipca 2011

Witajcie,
gotowałam wczoraj fasolkę po bretońsku, gotowała się dość długo, dzień wcześniej ją namoczyłam, a mimo to w trakcie jedzenia odchodziła z niej gruba skórka, zupełnie jak z bobu, i przyklejała się do podniebienia bleeeee Nigdy wcześniej tak mi się nie zrobiło, macie jakiś pomysł czego to mogła być wina?

magdaQm

Odp. Fasolka po bretońsku

09 sierpnia 2011

Ja robię fasolkę w/g takiego przepisu i zawsze wychodzi świetnie:
Fasolkę zalewamy wodą i odstawiamy na noc żeby namokła. Kiedy będzie namoknięta wrzucamy ją do garnka razem z pokrojoną w kostkę kiełbasą i boczkiem. Dodajemy pomidory , koncentrat, kulki ziela angielskiego, listek laurowy i kostki rosołowe. Zalewamy wodą tak aby było jej raz tyle co produktów. Gotujemy aż fasola będzie miękka. Doprawiamy majerankiem, ziołami, solą, pieprzem, papryką. Zagęszczamy mąką pszenną rozrobiona z wodą. Podajemy z pieczywem.
Przepis znalazłam tutaj : http://www.dianagotuje.pl/index.php/2011/05/fasolka-po-bretonsku/

biancorossa

Odp. Fasolka po bretońsku

14 sierpnia 2011

Kobra, chciałam przeflancować do domowego menu' grecką zupę,a Ty mi dowodzisz,że to fasolka po bretońsku była:) Wersja po polsku -bogatoresztkowa bardziej mi pasuje na zimną część roku.

Odpowiedz

Kucharzeonline

asiunia94xxx

Przepisów: 0

Ocena: 0

emi74

Przepisów: 0

Ocena: 0

beti56

Przepisów: 0

Ocena: 0

Ana1Ana

Przepisów: 0

Ocena: 0

eedyta73

Przepisów: 0

Ocena: 0

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń