Forum

gofry

(7)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 150

Odpowiedz

mysz204

10 czerwca 2012

hej czy wiecie moze jak zrobic gofry by byly chrupiace takze po ostudzeinu??? mam super przepis(ze smakera) ale sa chrupiace tylko jak sie wyjmie z gofrownicy a potem robia sie miekkie i gumowate....

jagoda114

Odp. gofry

10 czerwca 2012

Najlepsze gofry wychodzą z ciasta w proszku, które można kupić w hurtowni cukierniczej, ale jeśli robisz sama ciasto to zamiast wody lub mleka dodaj napój gazowany np oranżadę.

Annuar

Odp. gofry

11 czerwca 2012

Był jakiś czas temu taki wątek na forum. Moc gofrownicy to podstawa. Zmiana przepisu nic nie da. Nie wiem, jaką masz moc, ale proste, marketowe, niedrogie gofrownice mają za słabą moc i nigdy nie wyjdą z nich chrupiące gofry. Trochę pomaga trzymanie na kratce (np. suszarce do naczyń), aby gofry stykały się z jak najmniejszą powierzchnią. Na poprzednim wątku ktoś nawet pisał jaką minimalną moc musi mieć taka gofrownica, nie pamiętam jaką, ale ta osoba kupiła nową, porządną, ciężką gofrownicę i problem zniknął. Gofry które kupuje się "na mieście" robi się właśnie w takich dużych, ciężkich gofrownicach i są zawsze chrupiące.

mysz204

Odp. gofry

11 czerwca 2012

http://allegro.pl/profesjonalna-gofrownica-dezal-301-5-gruba-kratka-i2346885638.html mam taka gofrownice i uwazam ze jest rewelacyjna. mysle ze problem tkwi w tym zeby je odparowac wlasnie a ja zawsze od razu na talerz kladlam no i para wchodzila w gofra.....;)

Jola73

Odp. gofry

11 czerwca 2012

też mam taką gofrownicę i gofry wychodzą rewelacyjne chrupiace takie jak na mieście kupujesz tylko trzeba chwilke odparować bo jak od razu dasz na talerz a z góry przykryjesz jakims nadzieniem to para zostaje w środki o "odmakaja"robia się gumowate

Plum000

Odp. gofry

14 czerwca 2012

A ja od kiedy trochę masełka rozpuszczam i pędzelkiem smaruję cieniutko gofrownicę mam gofry chrupiące . Poza tym po upieczeniu gofry układam na kratce by trochę odparowały. Pozdrawiam :)

mamaija

Odp. gofry

20 czerwca 2012

W końcu może dowiem się jak robić pyszne gofry, bo ja z moja mała po prostu je uwielbiamy, ja robię gofry w takim opiekaczu do chleba, na tosty. Chciałabym jednak kupić dobrą gofrownicę, czy ktoś mi podpowie,ta[url=http://www.megamarket.com.pl/tefal-opiekacz-tefal-sw6010-avante,id-50663]gofrownica[/url], ma pozytywne opinie. W innym sklepie znalazłam [url=http://www.mixmedia.pl/unold-opiekacz-unold-48356,id-58189]opiekacz Unold[/url]

Ziom86

Odp. gofry

08 września 2012

Dużo zależy także od rodzaju Twojej gofrownicy, jeśli masz lepszej jakości to wyjdą Ci zawsze chrupiące bo są odpowiednio przypieczone z każdej strony, więc nawet kiedy ostygną to będę nadal chrupiące. Polecam np. taki: http://www.nokaut.pl/piece-gastronomiczne/gofrownica.html

Odpowiedz

Kucharzeonline

maniutek

Przepisów: 0

Ocena: 0

krzyzangos

Przepisów: 0

Ocena: 0

Mmigotka

Przepisów: 0

Ocena: 0

szybki68

Przepisów: 0

Ocena: 0

chasab

Przepisów: 0

Ocena: 0

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń