Forum

Gulasz węgierski Magdy Gessler

(7)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 14437

Odpowiedz

brunette6

20 stycznia 2012

Czy macie może przepis na gulasz jaki był ostatnio przyrządzany podczas "Kuchennych rewolucji" Magdy Gessler w Rzeszowie? Nigdzie nie mogę znaleźć takiego przepisu... Jedyne co zapamiętałam z odcinka to to że dzień wcześniej wkładamy mięso do marynaty ze słodkiej i ostrej papryki oraz kminku i oliwy oraz że do dania dodajemy zesmażoną na smalcu paprykę mieloną...

perelka1040

Odp. Gulasz węgierski Magdy Gessler

20 stycznia 2012

Witam. Mam taka prosbe. Kupilam gicz wolowa i nie bardzo wiem co jeszcze moge z tego zrobic. Wiem, ze wychodzi swietny rosol i jest bardzo dobre gotowane miesko w sosie chrzanowym. Ale bym chciala zrobic cos innego, moze udusic, zapiec. Prosze o podpowiedz. Zaznaczam, ze gicz jest bez kosci. Serdecznie wszystkich pozdrawiam.

kaskasz83

Odp. Gulasz węgierski Magdy Gessler

21 stycznia 2012

brunette - zasmażana mielona papryka to kwintesencja smaku każdego gulaszu a nawet zwykła pomidorówka z jej dodatkiem nabiera ciekawego charakteru. Węgrzy dodają do wszystkiego mnóstwo papryki zwłaszcza tej ostrej no i nie obce jest im wino, w prawdzie nie pamiętam dobrze tego odcinka o którym mówisz, ale ja na twoim miejscu dodałabym do gulaszu pomidory o tej porze trudno o świeże więc takie z puszki, podlałabym odrobiną czerwonego wina, dałabym również czosnek i cebulę no i do duszenia dałabym jeszcze 1 całą papryczkę chili nie krojoną. Jak mięsko już dojdzie wtedy dodałabym soli ale nie za dużo bo wiem z doświadczenia, że gulasz nie zawsze potrzebuje soli. Możesz dodać też kilka listków laurowych czy ziela angielskiego

kaskasz83

Odp. Gulasz węgierski Magdy Gessler

21 stycznia 2012

perełka - ja to pewnie zrobiłabym z niej pieczeń czyli upiekła w kawałku w jakiejś marynacie lub pokroiła na kawałki, parę ząbków czosnku, cebula pokrojona w większe kawałki, sól, pieprz, ulubione zioła. Wszystko to zapiekłabym w zamkniętej brytfance żaroodpornej przez 90-120 min. w zależności od wielkości mięsa i gotowe.

polarna

Odp. Gulasz węgierski Magdy Gessler

23 stycznia 2012

brunette podaje ci link do tego odcinka moze to ci pomoze,pozdrawiam i powodzenia
http://tvnplayer.pl/seriale-online/kuchenne-rewolucje-odcinki,114/odcinek-6,S04E06,3838.html

Odpowiedz

Kucharzeonline

GREGORHSPEED

Przepisów: 2188

Ocena: 48555

slodkisenty..

Przepisów: 90

Ocena: 1171

Pusio

Przepisów: 0

Ocena: 0

rb3333

Przepisów: 0

Ocena: 0

jbelkee

Przepisów: 0

Ocena: 0

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń