Forum

indyk

(7)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 210

Odpowiedz

zonia1

Odp. indyk

13 stycznia 2012

Robię czasem wg przepisu "pierś z indyka z pieczarkami" autor kurka domowa.Autorka pisze,że to banalny przepis,ale kieszonki są bardzo smaczne,proste w wykonaniu-polecam.Ja płat mięsa składam i spinam z jednej strony.

Konto usunięte

Odp. indyk

13 stycznia 2012

Indyk indykowi nie równy i jego pierś również.!!!!!!!!!!!!!!
Jeżeli duża to mozna naszpikować ją śliwkami suszonymi,owinąć cienkimi plastrami boczku wędzonego,włozyć do piekarnika w woreczku do pieczenia,wlać do niego szklankę bulionu i czekać az się upiecze.
Albo jezeli jest niewielka to można pokroic w kawałki i z innymi produktami zrobić z niej szaszłyczki.
A trzecie wyjście to takie aby trochę pobuszować po smakerze i na pewno coś się znajdzie.
Pozdrawiam wszystkich smakerowiczów

Namarra

Odp. indyk

14 stycznia 2012

Ja czasem robię indyka w cieście piwnym, jak dotąd wszystkim smakowało:) Porcje filetów lekko rozbijamy, po czym moczymy w cieście przygotowanym w następujący sposób: jedno jajko mieszamy z mąką i piwem w takich proporcjach, żeby uzyskać ciasto nieco gęstsze niż na naleśniki. Solimy, dodajemy odrobinkę pieprzu. Do gotowego ciasta dodajemy jedną- dwie pieczarki pokrojone w plasterki (surowe). Zanurzamy filety na ok. pół godzinki w cieście. Smażymy do zrumienienia na średnim ogniu nakładając na patelnię tak, aby z obu stron fileta znalazło się po kilka kawałków pieczarek. Ciasto pieczarkowe można przygotować również bez piwa, z wodą, również jest pyszne.

Grillcenter_pl

Odp. indyk

14 stycznia 2012

Pierwsze słyszę o czymś takim jak indyk w cieście piwnym,ciekawa sprawa.. Może ktoś już próbował? Ja najbardziej lubie piersi indycze lub kotlet de Volay.


Pozdrawiam www.Grillcenter.pl

Namarra

Odp. indyk

14 stycznia 2012

To taki mój autorski pomysł, wpadł mi do głowy zupełnie przypadkowo. Zarówno mój mąż, jak i jego koledzy mówią że jest bardzo dobry, więc chyba warto spróbować ;) Pozdrawiam i życzę smacznego.

tota

Odp. indyk

18 stycznia 2012

ostatnio kupilam piers indyka, przecielam ja na pol (nie do konca) tak aby mozna ja bylo rozlozyc jak ksiazke, rozbilam tluczkiem, spodnia strone doprawilam przyprawami (sol, pieprz, czosnek, ziola) wierzchnia posmarowalam pesto , na to wartwa cienko pokrojonych plastrow boczku i troche startego sera zoltego, zwinelam jak rolade, z wierzchu rowniez blozylam boczkiem. Zawinelam to w folie aluminiowa i polezalo mi ze 2 dni w lodowce, a potem wlozylam w foremce keksowce do piekarnika 180 st ok 1,5 godziny.

Na cieplo pyszne miesko do obiadu na zimno mozna uzywac jako wedline na kanapki

Odpowiedz

Kucharzeonline

wini77

Przepisów: 0

Ocena: 0

Puma654

Przepisów: 0

Ocena: 0

Insignificant

Przepisów: 0

Ocena: 0

wege_garnus..

Przepisów: 0

Ocena: 0

ferdek

Przepisów: 0

Ocena: 0

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń