Forum

Jaka patelnia ?

(46)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 1886

Odpowiedz

Joannal

Odp. Jaka patelnia ?

14 listopada 2018

Cytat: pigia
Dobra patelnia w kuchni to podstawa. Właśnie zmieniłam kuchenkę na indukcyjną i muszę wymienić co nieco, bo niestety obecne naczynia nie nadają się na tą gazówkę

częsty problem, choć uważam ,że zmiana na indukcje jest dobrym krokiem , a dobra patelnia starczy Ci na długo jaki budżet ? co wymagasz od niej?;p

Cytat: Lukomik
Kupując patelnie należy zwrócić uwagę przede wszystkim z jakiego materiału jest wykonana. Nie radzę oszczędzania na patelni.

to prawda jest kilka rodzai materiałów wykonania

Majala

Odp. Jaka patelnia ?

14 listopada 2018

Przede wszystkim , ja mam kilka patelni. Każda do innych produktów. Do naleśników, jajecznicy, mięs i ryb. Mam teflonowe , niedrogie. Jak zużyją się, to nie żal wyrzucić. Ale mam jedną firmową: Berghoffa. I to jest super patelnia a właściwie rondel płaski. Smażę na niej i duszę potrawy mięsne i mięsnowarzywne.

fafiatko

Odp. Jaka patelnia ?

15 listopada 2018

Jesli goujesz profesjonalnie to poelcam stalowa ze stalowa raczka- z grubym dnem, mozna ja wstawiac do piekarnika.- niezniszczalne.
Latwiejsze sa teflonowe z grubszym dnem i metalowa raczka, swietnie rozprowadza cieplo i potem mocno trzyma. Przy dobrym myciu jedna patelnie mam juz 5 lat.
Na koncu sa patelnie teflonowe z cienkim dnem- sa gorace tylko nad plomieniem, i szybko sie zuzywaja.
Ceramicznych nie polecam- mialam sredniej klasy i mi oblazla po miesiacu.
pozdrawiam

Joannal

Odp. Jaka patelnia ?

25 listopada 2018

Cytat: Majala
Przede wszystkim , ja mam kilka patelni. Każda do innych produktów. Do naleśników, jajecznicy, mięs i ryb. .

To jest niegłupia metoda. Wiadomo do naleśników jest scieniutka, a do zrobienia dobrego makaronu potrzeba głębokiej.
Cytat: fafiatko
Jesli goujesz profesjonalnie to poelcam stalowa ze stalowa raczka- z grubym dnem, mozna ja wstawiac do piekarnika.- niezniszczalne.
Latwiejsze sa teflonowe z grubszym dnem i metalowa raczka, swietnie rozprowadza cieplo i potem mocno trzyma. Przy dobrym myciu jedna patelnie mam juz 5 lat.
Na koncu sa patelnie teflonowe z cienkim dnem- sa gorace tylko nad plomieniem, i szybko sie zuzywaja.
Ceramicznych nie polecam- mialam sredniej klasy i mi oblazla po miesiacu.
pozdrawiam

Te z gruby dnem sa chyba też znacznie cięższe?

fafiatko

Odp. Jaka patelnia ?

29 listopada 2018

Są cięższe- ale jak długo ją trzymasz w dłoni? coś za coś. Grube dno lepiej rozprowadza ciepło, można postawić ją na mniejszy gaz a smażyć na całości. Na cienkiej wszystko się zrumieni nad płomieniem a po bokach będzie blade.
Te z cienkim dnem są tanie, ale też krótko żyją.
pozdrawiam

GREGORHSPEED

Odp. Jaka patelnia ?

06 grudnia 2018

Marka na T, to badziew...serio. Na A mamy ceramiczną a'la wok...spoko. Garnki odpadły jedne, drugie i teraz trzecie, tzw Magnat. Jedyną patelnię, którą polecamy do domu jest marka na F... wygląda jak kamionkowa.Ale uwaga! Marka na A wygląda bardzo podobnie, a to zwykłe aluminium, które po kilku smażeniach, odpryśnie.

kgawlik79

Odp. Jaka patelnia ?

06 marca

Moim zdaniem trzeba mieć kilka patelni w zależności od tego co chcemy przyszykować, ja mam stalową patelnię, ze stalowo-drewnianą rączką, gdy chce coś zapiec w piekarniku, mam teflonową patelnię do grillowania, mam oczywiście do naleśników i dużą uniwersalną do całej reszty, Grunt to żeby nie sprowadzać się do jednej patelni, bo to nie ma sensu.

Odpowiedz

Kucharzeonline

bryssska

Przepisów: 504

Ocena: 15100

szybki68

Przepisów: 0

Ocena: 0

asia67

Przepisów: 287

Ocena: 3868

tosiarka

Przepisów: 0

Ocena: 0

dora0308

Przepisów: 1

Ocena: 2

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń