Forum

Kandyzowana marchew

(1)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 189

Odpowiedz

basga

Odp. Kandyzowana marchew

07 grudnia 2010

Podaję za forum senior.pl

1 kg marchwi
1,2 kg cukru
1,5 szkl.wody

Wybrac mloda marchew, umyc ja, oczyscic, pokroic na drobne
kawalki i blanszowac przez 8-10 min., nastepnie ostudzic w zimnej
wodzie. Przygotowac syrop z cukru i wody, wlozyc kawalki marchwi
i gotowac przez ok. 15 min. Odstawic na 10 godz. Powtorzyc ten
proces 3 razy, w koncowym etapie dodac kwasek cytrynowy.
Ulozyc kawalki marchewki na blasze i suszyc w cieplym piekarniku.
Przechowywac w zamknietych sloikach.

Odpowiedz

Kucharzeonline

wege_garnus..

Przepisów: 0

Ocena: 0

jacekzenek

Przepisów: 0

Ocena: 0

szymjo

Przepisów: 0

Ocena: 0

AnalizaSmaku

Przepisów: 63

Ocena: 455

rosynka

Przepisów: 0

Ocena: 0

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń