Forum

kiszona kapusta

(8)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 32

Odpowiedz

mysz204

20 lipca 2011

sluchajcie naszla mnie dzis ogromna ochota na kiszona kapuste...niestety zimowej juz dawno nie mam wiec bylam zmuszona kupic sobie w supermarkecie. Okazalo sie ze w smaku jest ona ochydna jakas bez smaku,niedokwaszona w dodatku nie zolta tylko jakas zielona....i w zwiazku z tym mam pytanie czy da sie z nia cos zrobic zeby nadawala sie do jedzenia??? np na surowke???

iwona_s

Odp. kiszona kapusta

20 lipca 2011

"Okazalo sie ze w smaku jest ona ochydna jakas bez smaku,niedokwaszona w dodatku nie zolta tylko jakas zielona....i w zwiazku z tym mam pytanie czy da sie z nia cos zrobic zeby nadawala sie do jedzenia??? np na surowke???" nad czym tu się zastanawiać ??? po tym co napisałaś mam nadzieję, że w końcu to świństwo wyrzuciłaś... i że nie będziesz próbować poczęstować tym czymś innych.

Konto usunięte

Odp. kiszona kapusta

20 lipca 2011

pewnie była jeszcze niedokiszona, tak jak ogórki małosolne,czasem tak bywa, ale to trzeba popróbować i popatrzeć wzrokowo,czy np. nie jest z pleśnią, a taka wczesna ukiszona inaczej smakuje i jeśli nie ma pleśni, to można dodać marchew,cebulę,paprykę,oliwa,pieprz,wymieszać może będzie ok.

iwona_s

Odp. kiszona kapusta

20 lipca 2011

skoro (jak sama zainteresowana napisała): " w smaku jest ona ochydna (tu chcę podkreślić iż pisze się "ohydna") jakas bez smaku,niedokwaszona w dodatku nie zolta tylko jakas zielona" - to na co tym eksperymentować ??? bez przesady (pare zł), ja bym to wywaliła.

Konto usunięte

Odp. kiszona kapusta

20 lipca 2011

Może dziewczyna pisząc ohydna miała na myśli,że inna niż ta stara ukiszona.Przecież po to jest forum,żeby sie poradzić! Czy każdy od razu wszystko wiedział stawiając pierwsze kroki w kuchni? Wydaje mi się,że jak nie chciałaś pomóc to lepiej nie pisz nic. Czy Ty wszystko umiesz? Bo ja np.nie wiem wszystkiego. Podobno jak ktoś mówi,że na wszystkim się zna, nie zna się na niczym!

jasiek57

Odp. kiszona kapusta

21 lipca 2011

Posolić, dodać troszkę marchwi, szczyptę kminku lub nasion kopru, listek laurowy, po kilka ziaren pieprzu i ziela i za trzy dni pychota. Tylko dobrze ugnieć w słoiku lub innym naczyniu.

Odpowiedz

Kucharzeonline

Milycooking

Przepisów: 30

Ocena: 125

Kasio

Przepisów: 34

Ocena: 188

kazcbar

Przepisów: 0

Ocena: 0

rb3333

Przepisów: 0

Ocena: 0

daya-pl

Przepisów: 0

Ocena: 0

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń