Forum

Kompot z suszu

(3)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 125

Odpowiedz

lilaniki

18 grudnia 2010

Witam.

Zna ktoś dobry pomysł (przepis) na kompot z suszu? Czytałam,że praktycznie każdy zasuszony owoc trzeba zostawić na noc z inną przyprawą... Poza tym goździki, cynamon, otarta skórka z cytryn (pomarańczy) i co jeszcze? Jak długo to gotować i ile czasu uprzednio namaczać?

Dziękuję z góry za pomocne wskazówki:)

Annuar

Odp. Kompot z suszu

20 grudnia 2010

Ja robię szybką i wygodną wersję tego kompotu.
Gotową mieszankę suszonych owoców (w sklepach są gotowe na tackach) wrzucam do garnka, zalewam wodą i moczę przez noc.
Na kolejny dzień odcedzam, wlewam świeżą wodę i gotuję. Nie potrafię powiedzieć ile to trwa - cały czas próbuję kompot i dodaję cukier do smaku. Miękkość owoców nie jest dla mnie ważna, gdyż i tak ich nie jem. Liczy się, by kompot miał silny owocowy aromat.
Ja osobiście nie dodaję przypraw korzennych, wolę naturalny, specyficzny smak owoców.
Gotowy, ciepły kompot podaję w kieliszkach do martini, do każdego wrzucam gruby plaster pomarańczy .

lilaniki

Odp. Kompot z suszu

20 grudnia 2010

Dziękuję:)
Pytałam o przepis z ciekawości. Oczywiście jest mnóstwo przepisów (w google.pl znajdzie się wiele, ale zależało mi na SPRAWDZONYM!) i każdy robi po swojemu. Nawet trafił się ktoś, kto mi nie ubliżył z powodu braku znajomości owego przepisu. No przykro mi... Nie jestem idealna!
Pozdrawiam wszystkich, którzy mi pomogli:))

Odpowiedz

Kucharzeonline

Wojak159

Przepisów: 0

Ocena: 0

Orent_25

Przepisów: 0

Ocena: 0

Krysia53

Przepisów: 0

Ocena: 0

Ania1310

Przepisów: 0

Ocena: 0

GREGORHSPEED

Przepisów: 2109

Ocena: 47149

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń