Forum

Kopytka

(10)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 295

Odpowiedz

agulam22

25 sierpnia 2009

Hmm jak by to powiedzieć ..taki prosty dodatek do drugiego dania a ja mam czasem z nim problem.Nie wiem co źle robię ale czasem moje ciasto wychodzi za papkowate( nie da się nic z niego uformować) i muszę całe wyrzucić i ratować się czymś innym do obiadu.

Czy ziemniaki mają duży wpływ na konsystencję kopytek?Czy takie ciasto można wcześniej przygotować i odstawić czy najlepiej zaraz po sporządzeniu ciasta formować kopytka?

Pomóżcie bo ja i moja rodzina je uwielbiamy a ja dziś musiałam wyrzucić całą porcję i gotować na szybko makaron do sosu!!!!

Konto usunięte

Odp. Kopytka

28 sierpnia 2009

A ja zamiast ziemniaków daję puree Knorra, oczywiście wcześniej je przygotowuję wg przepisu na opakowaniu, ale daję nieco mniejszą ilość wody. Puree jest sypkie i idealne na kopytka czy kluski. Zawsze się udają :)

Odpowiedz

Kucharzeonline

Pieprzyczfa..

Przepisów: 94

Ocena: 1179

slodkisenty..

Przepisów: 76

Ocena: 975

jolcia1

Przepisów: 0

Ocena: 0

Joanna

Przepisów: 2

Ocena: 123

gosia_mm

Przepisów: 0

Ocena: 0

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń