Forum

kurczak w ciescie

(19)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 373

Odpowiedz

sylwiaredlicka

27 kwietnia 2010

witam wszystkich szczegolnie nasza oliwie winna ktora nie odpusci komentarza oczywiscie malo znaczacego :)
w kazdym razie chcialabym zrobic kurczaka w ciescie ale jakos nie mam pomyslu co i jak,jesli macie jakies pomysly to dzielcie sie nimi.pozdrawiam wszyskich i z gory dziekuje :))

jowita

Odp. kurczak w ciescie

27 kwietnia 2010

hm nie wiem o jakich kulkach w chińskich barach myślisz ale ja na bazie wyluzowanych udek i bez skóry robię kilka rzeczy. 1) to kroję na wąskie paski, moczę w cieście piwnym i smażę, 2) lekko ogotowuję tak aby były już miękkie panieruję w płatkach kukurydzianych wymieszanych z czym mam ochotę i smażę. Po to obgotowuję żeby się nie przypaliło a środek nie był surowy. 3) kroję w drobną kostkę i robię coś jak ciaasto naleśnikowe z dodatkiem wody mineralnej, gazowanej i do tego ciasta dodaję kurczak i makaron z zupek chińskich już taki namoczony, ja go moczę w bulionie. Mieszam i smaże w formie placuszków. 4) na bazie ciasta naleśnikowego lub piwnego można dodać różne dodatki i tak smażyć. A napisz o jakie kulki chodzi i ja uważam, że jest tyle przepisów ale czasami jest znany przepis ale coś nowego wnosi i powstanie nowe danie i myślę " o jakie proste, że też na to nie wpadłam".

agatasur

Odp. kurczak w ciescie

27 kwietnia 2010

Mama mojego chłopaka, normalnie panieruje w bułce skrzydełka i udka z kurczaka, a potem piecze. Niby dobre, ale nie rozumiem idei - niby panieruje po to żeby było lepsze w smaku, a tak naprawdę to skóra jest taka tłusta, że zjeść się jej nie da nawet z panierką.
Może Ty trafisz na chudego kurczaka.
A co do ciekawego dania - wejdź sobie na post "najdziwniejsze (czyt.najochydniejsze) potrawy świata" - może po przeczytaniu odechce Ci się jeść i będziesz miała problem z głowy. U mnie tak zadziałało.

Konto usunięte

Odp. kurczak w ciescie

27 kwietnia 2010

Pracowałam kiedyś w chińskiej, kucharz robił te kulki tak: najpierw robił ciasto z jajka, mąki i wody, takie bardzo gęste. Kurczaka kroił w kostkę, przyprawiał solą i pieprzem. Nabijał na cienki drewniany patyczek (ten którym sprawdzasz czy ciasto jest upieczone), maczał w cieście, a potem od razu zanurzał w gorącym oleju. Kulki pływały i się smażyły, trzeba je było raz odwrócić podczas smażenia. Na początku jak będziesz je robiła to mogą za bardzo nie przypominać kul, bo niestety trzeba nabrać wprawy ;) inne wersje tego przepisu: kawałki kurczaka możesz obtoczyć w kokosie przed zamaczaniem w cieście, możesz też dodać do ciasta ziaren sezamu, albo zrobić ciasto na bazie mleka kokosowego :) do tego jakiś sosik, np słodko-kwaśny :) i cała filozofia. :)

LenaMS

Odp. kurczak w ciescie

29 kwietnia 2010

Robię podobnie - jajko, mąka, sól i pieprz, mogą być zioła, curry, albo inne ulubione dodatki (albo np. żółty ser starty cieniutko na tarce) + do tego pifko (obojętnie jakie). Całość wyrabiasz na gęste ciasto i zamaczasz w nim kawałki piersi z kurczaka. I na gorący olej :)

Odpowiedz

Kucharzeonline

eedyta

Przepisów: 0

Ocena: 0

Andrzej-Gaj..

Przepisów: 0

Ocena: 0

slodkisenty..

Przepisów: 136

Ocena: 1786

yann

Przepisów: 0

Ocena: 0

gochna55

Przepisów: 0

Ocena: 0

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń