Forum

leczo - czy jest możliwość zawekować

(7)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 300

Odpowiedz

sparky74

28 października 2010

Proszę, o podpowiedzi, uwielbiam leczo ... nadal jeszcze są cukinie proszę o podpowiedz w jaki sposób mogę i czy jest możliwość mieć w słoikach w zimie i się rozkoszować.... Z góry dziękuję za odpowiedz !

panka

Odp. leczo - czy jest możliwość zawekować

28 października 2010

Robię leczo wyłącznie z papryki, pomidorów i cebuli. Taką bazę wekuję od lat. Pieczarki albo kiełbaskę dodaję po otwarciu słoika

Konto usunięte

Odp. leczo - czy jest możliwość zawekować

28 października 2010

Moja zona dusi pomidory i papryke ,około pół godziny ,potem daje do słoików i pasteryzuje ,litrowe słoiki godzine ,jesli ma ckinie to tez dodaje ,prosty sposób ,w zimie podsmaża cebulkę z wedlina czy mięsem ,otwiera słoik i dodaje do tego ,mówie wam pychotka i polecam ,sprawdzone .

panka

Odp. leczo - czy jest możliwość zawekować

28 października 2010

Kobra, robię z cebulą i jest ok. Gotuję też 20 min. Tyle zupełnie wystarczy a nie jest rozgotowana. Super wspomnienie lata w środku zimy.

Konto usunięte

Odp. leczo - czy jest możliwość zawekować

29 października 2010

W moim domu leczo robi się podobnie jak u Panki. Po co gotować tak długo w słoikach, jak jest już miękkie po uduszeniu, a pasteryzuje się 20-30 minut, żeby słoiki "złapały" i jest ok.

Homer

Odp. leczo - czy jest możliwość zawekować

30 października 2010

ja duszę papryki z pomidorami i cukinią (tak na 3/4 miękkości). Mieszankę pasteryzuję 20 min. Cebuli nie dodaję, gdyż kilka razy mi się popsuło w tej wersji. Może za ciepło było w piwnicy. W zimie tylko dodajemy cebulę, pietruszkę i ew. kiełbasę do wersji niewegetariańskiej :)

Odpowiedz

Kucharzeonline

MNH44

Przepisów: 0

Ocena: 0

kazcbar

Przepisów: 0

Ocena: 0

zosia6g

Przepisów: 0

Ocena: 0

daya-pl

Przepisów: 0

Ocena: 0

Mkjg

Przepisów: 1

Ocena: 0

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń