Forum

...mrożona wołowina...

(4)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 2137

Odpowiedz

MEGI110278

17 grudnia 2011

Witam
Chciałam poprosić Was o pomoc dotyczącą mrożonej wołowiny(np.zrazowa lub ligawa).
Mroziłam schab,filety drobiowe,udka... i wszystko ok,
ale nie wiem czy wołowina po rozmrożeniu i przygotowaniu nie będzie gumowata bądz twarda.
Może macie jakieś sprawdzone sposoby,aby tego uniknąć.
Z góry dziękuję :-)

babciaaneczka

Odp. ...mrożona wołowina...

17 grudnia 2011

Nie przypuszczam, żeby mrożenie wołowiny miało jakiś wpływ na jakość przyrządzanej z niej potrawy. Wydaje mi się,
że mrożenie wpływa nawet na kruchość mięsa, podobnie jak jest to z dziczyzną. Rozmrażać trzeba powoli w naturalnych warunkach. Ja mrożę różne gatunki mięsa, ale nie dostrzegam jakichś negatywnych skutków mrożenia.

kobra222

Odp. ...mrożona wołowina...

20 grudnia 2011

Oczywiście,jak każde mięso,wołowina świeża jest najlepsza.Lecz mrożona też nie jest zła,pod warunkiem,że rozmraża się ją w lodówce,a nie na szafce (po wyciągnięciu z zamrażalnika).Kawałek około 1,5 kg potrzebuje dobre 36 godzin na rozmrożenie w lodówce (żeby soki nie wyciekły).

qukor

Odp. ...mrożona wołowina...

02 kwietnia 2014

Kazda wolowinie wrecz powinno sie zamrozic na kosc, przed przygotowaniem. Mrozenie powoduje rozrywanie wlokien miesnia i dzieki temu mieso jest bardzo kruche. Taki patenet sprzedal mi kiedys swietny kucharz z restauracji dajecej jedne z najlepszych stekow jakie jadlem w zyciu :)

wesoly

Odp. ...mrożona wołowina...

25 czerwca

China z dzewa spadles ze mrozona wolowina jest lepsza, po pierwsze steki sie nigdy nie mrozi tylko na such alby na mokro stazeje, krysztalki wody w missile sie zamieniaja w lud I rozpychaja tkanke po drugie ahhh co bede pisal

Odpowiedz

Kucharzeonline

bar57bar

Przepisów: 0

Ocena: 0

weliczita

Przepisów: 0

Ocena: 0

niva

Przepisów: 0

Ocena: 0

Emmma

Przepisów: 0

Ocena: 0

elizaj

Przepisów: 0

Ocena: 0

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń