Forum

oscypek z patelni

(4)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 73

Odpowiedz

szynszylka

24 stycznia 2009

uwielbiam oscypki z grilla ale w zimie z przyczyn oczywistych pozostaje mi tylko oscypek z patelni
problemem jest jak wybrać ten oscypek który będzie dobry - każdy sprzedawca na Podhalu wciska co ma
Wiecie może na co zwracać uwagę przy wyborze oscypka do smażenia??

Lejadja

Odp. oscypek z patelni

24 stycznia 2009

Twardość. Te miekksze są robione z mleka krowiego czyli są mniej słone. Kwestia gustu-ale podczas smażenia sól sie wytapia i jest b. wyrazista-lepiej uzywac mniej slonych ; ) Nie powinien być też suchy.

kay06

Odp. oscypek z patelni

25 stycznia 2009

Zwróć uwagę czy oscypek czuć dymem . Większość tzw. oscypków barwiona jest herbatą. Choć i pachnący dymem też może być barwiony. Acha . Aby kupic prawdziwy oscypek z oczego mleka musisz pojechac do bacówki na hali. Te sprzedawane niemal wszystkie robione są z mleka krowiego. Casem niektóre mogą zawierać kilka procent mleka owczego. A dlaczego robi się oscypki z mleka krowiego to zrozumiesz jak odwiedzisz bacówkę. I zapytaj bacy ile owiec musi być wydojonych aby otrzymać jeden średni oscypek.
Pozdrawiam

p.s.
te z mleka krowiego tez nie sa złe. A feta w wiekszości w naszych sklepach tez jest z mleka krowiego. Niestety prawdziwej greckiej fety z mleka koziego albo owczego trudno znaleźć.

annawk

Odp. oscypek z patelni

27 stycznia 2009

to prawda , zimą nie wyrabia się oscypków, ale ja mam prawdziwego oscypka także w zimie - kupuję w bacówce większą ilośc latem i zamrażam , może to nie to samo co świeży , ale z pewnością lepszy od krowiego

Odpowiedz

Kucharzeonline

EwaS

Przepisów: 0

Ocena: 0

Jimbo

Przepisów: 0

Ocena: 0

Pakmen

Przepisów: 0

Ocena: 0

marianna1289

Przepisów: 28

Ocena: 181

kuchniakolo..

Przepisów: 144

Ocena: 1857

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń