Forum

ostatnio bardzo mi smakował...

(9)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 147

Odpowiedz

jakub25

01 lipca 2010

oryninalny tunezyjski brik czyli naleśnik z cienkiego ciasta faszerowany tuńczykiem i jajem sadzonym .
gdyby ktoś posiadał przepis na ten oryginalny naleśnik będę wdzięczny za jego zamieszczenie.

karlitka

Odp. ostatnio bardzo mi smakował...

02 lipca 2010

Porcja dla dwóch osób:

- 4 usmażone wcześniej naleśniki;
- 4 jajka;
- 2 białe cebule;
- pół pęczka natki pietruszki;
- puszka tuńczyka w oleju;
- ząbek czosnku;
- sól i pieprz.

Zieloną pietruszkę umyć i osuszyć. Posiekać. Zalać małą ilością wody, gotować niecałe 10 minut. Po tym czasie wyłączyć gaz, masę odcedzić i odcisnąć z wody, posolić i popieprzyć do smaku. Na naleśniki wykładać cząstki tuńczyka pomieszane z podsmażonymi, pokrojonymi wcześniej w kostkę cebulkami, przyklepać, później smarować cienką warstwą farszu z natki, na którą wbić surowe jajko. Brzegi naleśnika założyć na siebie. Na patelnię wylać olej od tuńczyka, w razie potrzeby dodać dodatkowego tłuszczu, Podsmażyć talarki czosnku, wyjąć je. Kłaść naleśniki i smażyc z obu stron po kolei na kolor jasnego brązu. Podawać od razu. Jajko musi się ściąć. Smacznego!!

figa

Odp. ostatnio bardzo mi smakował...

13 lipca 2010

Ostatnio smakowała mi bardzo tajska zupa z kaczką i polędwiczki wieprzowe nadziewane suszonymi pomidorami i szpinakiem i sosem kolendrowym oraz ziemniakami w talarkach. Spróbować tego mogłam w Orchidei w W-wie. To orientalna restauracja z naprawdę smacznymi propozycjami. Czekam na jesienne menu bo jest troszkę inne ale równie smaczne. No i tylko jakiś czas,,,a to akurat moje ulubione :)

wiecia

Odp. ostatnio bardzo mi smakował...

16 sierpnia 2010

Pstrąg w migdałach! Coś niesamowitego. W życiu nie przypuszczałam, że takie połączenie może wystąpić no i że jest tak niesamowite. I chyba polskie bo to w PL restauracji jadłam- w Zgodzie (Stolica moja ukochana). Polecam wszystkim to danie bo to ryba (pyszny tak przecież pstrąg) w zupełnie innej odsłonie.

maciekS

Odp. ostatnio bardzo mi smakował...

13 stycznia

Kaczka po pekińsku w Pańska85. Jedyna kaczka, którą byłem w stanie zaakceptować, jako pekińską (za młodu byłem w Chinach i ten smak pamiętam do dziś).

VANDA444

Odp. ostatnio bardzo mi smakował...

16 stycznia

Mielone kotleciki z łopatki zmieszane (jeszcze surowe) z przesmażonymi i ostudzonymi przed dodaniem do surowego mięsa - pieczarkami, cukinią, papryką, chilli, czosnkiem i cebulką, no i moczoną bułką i surowym jajkiem, a potem zwyczajnie obtaczane w bułce i smażone. Niebo w gębie. Pomysł własny - jadłam w domu.

Obserwator

Odp. ostatnio bardzo mi smakował...

16 stycznia

Cytat: VANDA444
Mielone kotleciki z łopatki zmieszane (jeszcze surowe) z przesmażonymi i ostudzonymi przed dodaniem do surowego mięsa - pieczarkami, cukinią, papryką, chilli, czosnkiem i cebulką, no i moczoną bułką i surowym jajkiem, a potem zwyczajnie obtaczane w bułce i smażone. Niebo w gębie. Pomysł własny - jadłam w domu.

I smacznego, przecież o to chodzi, jemy to co nam smakuje. A co innym ? dlaczego kwestionować ?

Odpowiedz

Kucharzeonline

GREGORHSPEED

Przepisów: 1669

Ocena: 38747

sylvi_43

Przepisów: 0

Ocena: 0

Joanna

Przepisów: 3

Ocena: 98

AgaU18

Przepisów: 0

Ocena: 0

tommyser

Przepisów: 3

Ocena: 12

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń