Forum

pieczona lopatka

(4)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 1024

Odpowiedz

mysz204

09 października 2012

hej zamarynowalam i wsadzilam w rekaw lopatke tak ok 1 kg i mam pytanko jak dlugo piec takie miesko i w ilu stopniach??? i czy jak wyjme pod koniec pieczenia z rekawa by sie zrumienilo to nie bedze suche?

kaskasz83

Odp. pieczona lopatka

10 października 2012

W rękawie o ile się orientuję nie można piec powyżej 200 stopni, ale dla pewności sprawdź na opakowaniu. Mięso 1 kg zazwyczaj piękę godzinkę w 195 stopniach. Przed końcem pieczenie nie wyjmuję go z rękawa żeby się zarumieniło, bo uważam, że nie ma takiej konieczności, bo mięso i tak ładnie wygląda. Ja po zakończeniu pieczenia, wyjmuję mięso z piekarnika i odstawiam na 10-15 min, aby soki się "uspokoiły" i dopiero wtedy otwieram rękaw i wyjmuję mięsko.

lukrowababeczka

Odp. pieczona lopatka

10 października 2012

Witam!
ja piekę ok godz na 180 st, w piekarniku góra- dół. Niestety raz otworzyłam rękaw, aby przyrumienić mięso- efekt był kiepski-mieso się wysuszyło. Nie wiem, może zadługo rumieniłam, a może mięso było kiepskie. Myśle, że lepiej po upieczeniu zostawić jeszcze na chwilę w rękawie, żeby doszło do siebie, potem wyjąc.
Pozdrawiam

Ziom86

Odp. pieczona lopatka

14 października 2012

ja osobiście świetną łopatkę ostatnio jadłem w restauracji Pod Złotą Pipą w Krakowie, naprawdę polecam skosztować tamtejszej kuchni! http://www.pipa.com.pl/

Odpowiedz

Kucharzeonline

SprytnaChoc..

Przepisów: 101

Ocena: 735

Justa22

Przepisów: 0

Ocena: 0

szymjo

Przepisów: 0

Ocena: 0

babciteresk..

Przepisów: 509

Ocena: 6841

maciacha

Przepisów: 0

Ocena: 0

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń