Forum

Pizza

(6)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 11

Odpowiedz

Anowi1985

17 maja 2010

W domu mam zwykły piecyk i pizze robię w brytfannie,zawsze gdy ją wyciągam gotową z piecyka pływa mi w wodzie z pieczarek i innych warzyw,nie wiem co z tym zrobić,może upiec najpierw ciasto a potem wstawić ją jeszcze raz z wszystkimi składnikami?!a może kupić płaską brytfannę żeby ta woda szybciej wyparowała!

Konto usunięte

Odp. Pizza

17 maja 2010

A może po prostu pieczesz pizzę w zbyt niskiej temperaturze przez zbyt długi czas? Pizza powinna się piec w jak najwyższej temp, ile wydusisz z piecyka (ok. 250 stopni), przez jakieś 15 min. Pieczarki wtedy nie "duszą" się. W pizzeriach plasterki pieczarek często wcześniej się podsusza, żeby nie puszczały soków na pizzy, to też jest jakaś metoda. Nie wiem, czy kształt brytfanny faktycznie może mieć znaczenie...

kryska

Odp. Pizza

18 maja 2010

najlepszy jest kamien do pieczenia pizzy lub okragla plaska blaszka z dziorkami. ja mam kamien ,pieke w bardzo wysokiej tem. ,i ostatnio uzywam pieczarek z zalewy( woda i sol) jestempewna ze wody nie puszcza i nam smakoja

nudka

Odp. Pizza

18 maja 2010

piekłam zawsze pizza w tortownicy i była taka sobie,a ostatnio użyłam formy która jest na wyposażeniu piekarnika (nie szklana) i piekłam w najwyższej temp. jaka tylko jest możliwa i pizza marzenie prawie jak z pizzeri,Forme trzeba oczywiście posmarowaqć olejem i dobrze oprószyć mąka -efekt murowany

Odpowiedz

Kucharzeonline

Wieslawka

Przepisów: 0

Ocena: 0

MadziaU

Przepisów: 5

Ocena: 13

anuskaa

Przepisów: 0

Ocena: 0

fafiatko

Przepisów: 496

Ocena: 9840

Anka2206

Przepisów: 0

Ocena: 0

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń