Forum

POMOCY!! Jak usunąć kości z kurczaka

(4)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 183

Odpowiedz

lilaniki

18 października 2010

WITAM WSZYSTKICH

Mam ogromny problem, nie wiem jak usunąć kości z kurczaka , aby móc zrobić kurczaka nadziewanego.... Wie ktoś?
Będę wdzięczna za pomoc.

Z góry dziękuję

zulek24

Odp. POMOCY!! Jak usunąć kości z kurczaka

19 października 2010

To proste. Nacinasz kość uda za kostką naokoło, potem wzdłuż udka do paszki. Odcinasz lotki ze skrzydełek i tak samo do paszki wzdłuż. Odcinasz kuperek, i teraz bawisz się w zdejmowanie mięska od dupki naokoło posuwasz się do góry. Oczywiście szyjkę też musisz odciąć. Możesz też od góry też nacinać wokół. Dobrze to mięsko zapeklować w przyprawie do kurczaka chociaż na noc. Postaraj się dołożyć dodatkową pierś. Tylko potem formując już przez otwory przy paszce wkładasz to co ze skrzydełek i z udkami tak samo i zaszywasz te otworki. Pierś dodatkową odwrotnie układasz i zaszywasz to od kuperka strony. Można na całości zaszpagatować jak szyneczkę, posmarować olejem wymieszanym z papryką i w folię zawinąć. Piec w temp. 200 stopni. ok 1 godz. 20 min. z tym że z 15 min przed końcem pieczenia rozciąć folię i zrumienić kurczaka. Myślę że pomogłam. Smacznego

papka1983

Odp. POMOCY!! Jak usunąć kości z kurczaka

19 października 2010

ja zawsze zaczynam od kupra.wycinam małym nożykiem cały korpus wywracam kurczaka na "lewą" stronę a później skrzydełka do lotek i udka.udka wycinam do miejsca gdzie kończy się mięso i odcinam kość nożycami kuchennymi tak że zostaje mi ok 1 cm kostki i nie ma dziury do zszywania i po upieczeniu te udka mają ładniejszy kształt.radze nie upychać farszu zbyt dużo bo wtedy kurczak pęknie podczas pieczenia.

Odpowiedz

Kucharzeonline

bobek15

Przepisów: 0

Ocena: 0

ewa_39

Przepisów: 0

Ocena: 0

ChickStop

Przepisów: 0

Ocena: 0

jolcia1

Przepisów: 0

Ocena: 0

Roxeta

Przepisów: 0

Ocena: 0

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń