Forum

Ryba w słoiku???

(7)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 377

Odpowiedz

Kasius23

04 sierpnia 2011

Witajcie, wzięło mnie na słoiki, i w związku z tym mam pytanie, czy znacie przepis na rybę np. w occie albo opiekaną, którą można by włożyć do słoika tak, żeby mogła w nim być długo, np. pół roku? Jak to się robi? Proszę o pomoc.

olina102

Odp. Ryba w słoiku???

04 sierpnia 2011

1 kg matiasów, niesolonych, pstrąg też bardzo dobry. Panierka; knorr czerwony ( do mięsa,drobiu, dziczyzny i ryb, taki w czerwonym opakowaniu) plus bułka tarta-pół na pół i trochę mielonego pieprzu. Wymieszaj w misce. Zalewa ( zrób 2-3 porcje, bo ryba " pije"; 2 szklanki wody zimnej, 1 szkl. octu 5%, cukier do smaku,papryka mielona słodka dla koloru, 2-3 listki laurowe,4 ziela angielskie, 4 łyżki oliwy. Zagrzać zalewę i ostudzić, do zalewy dodać cebulę pokrojoną w koła i obgotowaną. Rybę umyć, namoczyć na 5 min w wodzie z 2-3 łyżkami octu. Panierować ( jajo,mąka,jajo, panierka j.w. i usmażyć. Do słoików i zalewaj. No i zamykaj. Pyszności. Zaraz sama zrobię. Mieszkam nad morzem więc mam świeżego śledzia. Ale robiłam z pstrągiem i też dobry. Pozdro

babciaaneczka

Odp. Ryba w słoiku???

04 sierpnia 2011

U mnie ryba w słoiku to specjalny rytuał powigilijny. Na Wigilię smażę za dużo karpia,oczywiście klasycznie tylko w mące.
Na drugi dzień to, co zostało, wkładam do słoików, dodaję pokrojoną w krążki cebulę, zalewam gorącą zalewą /3 szkl.
wody, 1 szkl.octu 10 %, sól, pieprz, ziele ang. liść laurowy/ . Tak przyrządzony karp ma swoich amatorów w Sylwestra
i w Nowy Rok.Oczywiście postałby dłużej, ale mu nie dadzą.

Kasius23

Odp. Ryba w słoiku???

04 sierpnia 2011

Do panki i oliny:
Panka niestety nie mogę Ci odpisać bo mi cały czas wyskakuje błąd, a czy Ty się coś dowiedziałaś w tej sprawie?
Olina - ta zalewa ma być gorąca czy zimna? I trzeba te słoiczki potem pasteryzować czy np. odwrócić do góry dnem czy już nic?

Naonao

Odp. Ryba w słoiku???

14 sierpnia 2011

Mój luby uwielbia tzw zielone(surowe) sledzie. Smaży się je klasycznie, jak każdą rybę. Potem do salaterki z cebula w zalewie octowej. Można robić w słoikach i przechowywać w lodówce. Bardzo dobre w ten sposób są leszcze(ości robią się im miękkie., można jesc z ośćmi. Dobre są karasie i płotki. Słyszałam, że mozna je przechowywac w lodówce do 3-ch miesięcy,.

Odpowiedz

Kucharzeonline

bonia234

Przepisów: 0

Ocena: 0

Tyska505

Przepisów: 0

Ocena: 0

Karola2018

Przepisów: 0

Ocena: 0

EWIK8

Przepisów: 0

Ocena: 0

Agatta44

Przepisów: 0

Ocena: 0

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń