Forum

Sajgonki na parze....????

(3)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 97

Odpowiedz

gaag

Odp. Sajgonki na parze....????

23 lipca

Sajgonek nie gotuje się na parze tylko moczy się papier ryżowy przed zawinięciem. Jest wtedy miękki i dobrze trzyma zawartość. Takie sajgonki bez smażenia są nawet popularniejsze w Wietnamie.

karlitka

Odp. Sajgonki na parze....????

02 marca 2010

Ja robiłam, niestety mi nie wyszły, ciasto nie dość że było bez smaku, to jeszcze w trakcie gotowania ten cienki papier posklejał się ze sobą, poprzyklejał do metalowego wkładu do gotowania na parze (chyba lepiej byłoby ułożyć sajgonki na np. wartswie plasterków marchewki) i miejscami porwał się przy wyjmowaniu i odklejaniu z naczynia.

Odpowiedz

Kucharzeonline

ski_ttles

Przepisów: 0

Ocena: 0

Roxeta

Przepisów: 0

Ocena: 0

Joanna

Przepisów: 2

Ocena: 123

iwa2

Przepisów: 0

Ocena: 0

jolcia1

Przepisów: 0

Ocena: 0

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń