Forum

ser

(5)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 26

Odpowiedz

Asiu-nia

18 kwietnia 2012

Witam!
ja mam takie pytanie jakiego rodzaju zółtego sera uzywacie do roladek miesnych???
probowałam juz kilka i za kazdym razem ser mi ucieknie podczas smazenia:(
prosze doradzcie

Konto usunięte

Odp. ser

18 kwietnia 2012

Witam, mam podobny problem. Ostatnio gdzieś przeczytałam, że żeby ser nie wypłynął surowe roladki trzeba włożyć na 30 min. do lodówki i dopiero je smażyć. Jeszcze nie wypróbowałam tego sposobu więc nie wiem czy się sprawdza.

cytrynkaaa

Odp. ser

18 kwietnia 2012

Witam: ja używam goudy ale taki dość twardy i zawsze staram się dopasować plasterek do wielkości rozbitego kawałka mięsa- plasterek sera musi być nieco mniejszy, i po zwinięciu roladki i spięciu jej wykałaczką boki wciskam lekko do środka, tak przygotowane dobrze spięte i z zawiniętymi bokami raczej nigdy mi nie wypłynęły ale fakt zwinąć dobrze roladkę to sztuka ;) ja obsmażam na patelni a potem zapiekam w sosie w piekarniku akurat dzisiaj robiłam więc zapraszam do wypróbowania mojego przepisu-nadziewanych roladek ze schabu :D

Odpowiedz

Kucharzeonline

smaker

Przepisów: 36

Ocena: 872

arla45

Przepisów: 0

Ocena: 0

pesto

Przepisów: 0

Ocena: 0

EwaS

Przepisów: 0

Ocena: 0

maniutek

Przepisów: 0

Ocena: 0

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń