Forum

sernik na zimno

(5)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 2784

Odpowiedz

ewulka55

Odp. sernik na zimno

08 lutego 2012

emma ja nie dodaję galaretek do sernika tylko żelatynę, a galaretką przekładam porcje sera i wychodzi sernik warstwowy- na serniczek na zimno robię z serków homogenizowanych - 1 porcja to dwa serki i trzy łyżki żelatyny.

irma

Odp. sernik na zimno

08 lutego 2012

Ostatnio dodałam przepis na sernik na zimno, ale też do sera dałam żelatynę /na 1kg. sera- 50g żelatyny/ https://smaker.pl/przepisy/ciasta-i-desery/sernik-na-zimno-z-malinami,51540 Pozdrawiam.

Grillcenter_pl

Odp. sernik na zimno

08 lutego 2012

Warto odpowiedzieć sobie na jedno podstawowe pytanie: czy lepiej smakuje z żelatyną czy tez z galaretkami? Bo mam przepis na obydwa serniki,jednak w praktyce tylko to je różni. JAK z tym jest jeśli chodzi o smak?


Pozdrawiam www.grillcenter.pl

ewulka55

Odp. sernik na zimno

10 lutego 2012

obydwa rodzaje serników są dobre i nie ma zbyt dużej różnicy smakowej - ja jeszcze robię tak że galaretki o różnej kolorystyce ostudzam kroję na małe kawałki i dodaję do sernika z żelatyną - efekt wychodzi wspaniały :-)

Odpowiedz

Kucharzeonline

Karol-Gotuje

Przepisów: 37

Ocena: 460

dannuta

Przepisów: 0

Ocena: 0

markar75

Przepisów: 0

Ocena: 0

GREGORHSPEED

Przepisów: 2331

Ocena: 51844

MNH44

Przepisów: 0

Ocena: 0

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń