07 lutego 2012
Witam,chce zrobic sernik na zimno z sera w wiaderku i potrzebuje info ile galaretek musze dodac na 1kg sera,z gory dzieki pozdrawiam
Ciekawe? 3 Kto głosował? Cytuj
Forum
Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny
Liczba wyświetleń: 2784
Odpowiedz07 lutego 2012
Witam,chce zrobic sernik na zimno z sera w wiaderku i potrzebuje info ile galaretek musze dodac na 1kg sera,z gory dzieki pozdrawiam
Ciekawe? 3 Kto głosował? Cytuj
08 lutego 2012
emma ja nie dodaję galaretek do sernika tylko żelatynę, a galaretką przekładam porcje sera i wychodzi sernik warstwowy- na serniczek na zimno robię z serków homogenizowanych - 1 porcja to dwa serki i trzy łyżki żelatyny.
Ciekawe? 2 Kto głosował? Cytuj
08 lutego 2012
Ostatnio dodałam przepis na sernik na zimno, ale też do sera dałam żelatynę /na 1kg. sera- 50g żelatyny/ https://smaker.pl/przepisy/ciasta-i-desery/sernik-na-zimno-z-malinami,51540 Pozdrawiam.
Ciekawe? 3 Kto głosował? Cytuj
08 lutego 2012
A JA ROBIĘ Z GALARETKAMI WYPRÓBUJ NA PEWNO SIĘ UDA,POZDRAWIAMhttps://smaker.pl/przepisy/ciasta-i-desery/sernik-na-zimno,45186
Ciekawe? 8 Kto głosował? Cytuj
08 lutego 2012
Warto odpowiedzieć sobie na jedno podstawowe pytanie: czy lepiej smakuje z żelatyną czy tez z galaretkami? Bo mam przepis na obydwa serniki,jednak w praktyce tylko to je różni. JAK z tym jest jeśli chodzi o smak?
Pozdrawiam www.grillcenter.pl
Ciekawe? 1 Kto głosował? Cytuj
10 lutego 2012
obydwa rodzaje serników są dobre i nie ma zbyt dużej różnicy smakowej - ja jeszcze robię tak że galaretki o różnej kolorystyce ostudzam kroję na małe kawałki i dodaję do sernika z żelatyną - efekt wychodzi wspaniały :-)
Kucharzeonline
Na skróty