Forum

Śledzie z jabłkami i rodzynkami w śmietanie

(5)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 452

Odpowiedz

Pluma

Odp. Śledzie z jabłkami i rodzynkami w śmietanie

10 sierpnia 2010

Przepis mojej babci:

4 cebule,
1 kg śledzi bądź płatów śledziowych,
15 dag rodzynek, 2 łyżki cukru
sok z połowy cytryny,
4 duże winne jabłka,
250g gęstej śmietany,

cebule pokroić w piórka i sparzyć wrzątkiem, rodzynki również sparzyć ( jak ostygną) wymieszać z cukrem i śmietaną oraz sokiem z cytryny, jabłka zetrzeć na grubych oczkach- odcisnąć sok, połączyć ze śmietaną, śledzie pokroić w dzwonki i zalać powstałym sosem , schłodzić w lodowce 2-3 godz przed podaniem

Konto usunięte

Odp. Śledzie z jabłkami i rodzynkami w śmietanie

10 sierpnia 2010

[cytat kogo=Pluma]Przepis mojej babci:

4 cebule,
1 kg śledzi bądź płatów śledziowych,
15 dag rodzynek, 2 łyżki cukru
sok z połowy cytryny,
4 duże winne jabłka,
250g gęstej śmietany,


cebule pokroić w piórka i sparzyć wrzątkiem, rodzynki również sparzyć ( jak ostygną) wymieszać z cukrem i śmietaną oraz sokiem z cytryny, jabłka zetrzeć na grubych oczkach- odcisnąć sok, połączyć ze śmietaną, śledzie pokroić w dzwonki i zalać powstałym sosem , schłodzić w lodowce 2-3 godz przed podaniem

Fajny przepis, tylko płaty śledziowe należy najpierw wymoczyć(gdy sa bardzo słone),wypłukać i wysuszyć i dopiero kroić

Odpowiedz

Kucharzeonline

Obserwator

Przepisów: 821

Ocena: 15899

szybki68

Przepisów: 0

Ocena: 0

Ciacho30

Przepisów: 0

Ocena: 0

GREGORHSPEED

Przepisów: 2073

Ocena: 46335

slodkisenty..

Przepisów: 66

Ocena: 828

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń