Forum

SOK Z BURAKÓW CZERWONYCH

(2)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 2089

Odpowiedz

POMPOLINA

15 września 2010

witam. chciałam zrobić sobie na zime sok z buraków czerwonych (przecisnac buraczki w sokowirówce). Czy taki sok można pasteryzować w słoikach aby był na całą zimę. Czy sok nie straci wartości odrzywczych ani koloru? A może ma ktoś przepis na taki zdrowy soczek. Z góry dziękuje:)

niezapominajka

Odp. SOK Z BURAKÓW CZERWONYCH

15 września 2010

Soki obojetnie czy z owoców czy warzywne najlepiej spożywać zaraz po wyciśnięciu (max 24h) wtedy mają najwięcej składników odżywczych a po pasteryzacji część lub nawet większośc pewnie ulegnie zniszczeniu.

Odpowiedz

Kucharzeonline

Agnia12

Przepisów: 0

Ocena: 0

Jaonka

Przepisów: 0

Ocena: 0

SlodkaPista..

Przepisów: 71

Ocena: 539

GREGORHSPEED

Przepisów: 2233

Ocena: 49295

slodkisenty..

Przepisów: 96

Ocena: 1255

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń