Forum

Sos do mięsa

(5)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 456

Odpowiedz

evika7

Odp. Sos do mięsa

06 kwietnia 2012

Ja zagęszczam często zupy lub sosy serkiem topionym i trochę mąki, serek jakby wzmacnia smak sosu lub zupy. Rodzaj serka zależy od upodobania moze być ziołowy.

Konto usunięte

Odp. Sos do mięsa

06 kwietnia 2012

Mieszam 3 łyżeczki mąki pszennej w200 ml lekko osolonej zimnej wodzie (podobno lepiej się mąkę wymiesza,jeśli dodamy odrobinę soli) , można też dodać śmietany.Powstałą w ten sposób zawiesinę dodajemy do gorącego sosu.
Sos gotujemy jeszcze przez kilka minut, dość często trzeba mieszać,żeby mąka "wkomponowała" się w wywar mięsny.Czasem dodaję też żółtko.

Konto usunięte

Odp. Sos do mięsa

06 kwietnia 2012

A ja czasami zagęszczam mąką ziemniaczaną zamiast pszennej:-))Jest właśnie pozbawiony tego macznego smaku ale należy to zrobić tuż przed podaniem żeby nie zrobił sie korzuch na wierzchu:-))

Odpowiedz

Kucharzeonline

wege_garnus..

Przepisów: 0

Ocena: 0

jolcia1

Przepisów: 0

Ocena: 0

kensta

Przepisów: 0

Ocena: 0

rb3333

Przepisów: 0

Ocena: 0

Andrzej45

Przepisów: 0

Ocena: 0

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń