Zgłoś nadużycie
09 marca 2012
Witajcie!
Mam do Was pytanie. Często piekę szarlotkę z przepisu ze smakera, w którym mieszamy mąkę cukier, proszek
i kaszę mannę i przekładamy warstwami z jabłkami na końcu margarynę.
Wszystko pięknie placuszek smaczny, ale zawsze mi opada, piekłam już krócej, dłużej, wyjmowałam dopiero, kiedy piekarnik ostygł, nic to nie daje, może ktoś wie, co robię źle?
Zgłoś nadużycie
Odp. Szarlotka z sypkich składników
10 marca 2012
Też robię taka szarlotkę z spkich składników tylko zamiast kaszy mannej daje bułkę tartą i masło zamiast margaryny. Ciasto wychodzi niemożliwie słodkie, z chrupiąca skórką ale rzeczywiście jest niskie, co mnie akurat nie porzeszkadza. A prawda jest taka, że jeśli ciasto jest suche, (bez jajek, mleka czy wody) to nie bardzo ma na czym i czym rosnąc, więc moim zdaniem to nie że cos sie nie udaje, tylko taki urok ciasta :)