Forum

Uzyskanie smaku jak w fastfoodach

(6)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 609

Odpowiedz

ISILDUR

31 grudnia 2014

Witam. Od jakiegos czasu probuje uzyskac smak jedzenia typu fastfood robiac w domu na rozne sposoby i z roznych przepisow. Za nic nie chce mi to wyjsc tak jak w tych tanich niezdrowych lokalach. Podejrzewam, ze to kwestia dobrania odpowiedniej chemii/polepszaczy smaku. Nie potrafie znalezc na Internecie przepisow, ktore by zawieraly uczciwy opis jak to zrobic. A co drugi przepis brzmi "xxx jak z budki, z kfc, z mcdonalda itp). A guzik rpawda to nigdy takie nie wychodzi w smaku. Trenowalem juz z roznymi produktami - i tymi wysokiej jakosci z roznych krajow jak i tanioszki najgorszego sortu. Czy jest to jakos legalnie zabronione by sie nie dzielic opisami faszerowania zywnosci czy moze te przepisy sa najtajniejsze, jeszcze bardziej tajne niz te od Amaro i innych? No bo kurde jak trudne moze byc zrobienie "zapiekanki jak z budki" albo "pasztecikow szczecinskich"? A co drugi przepis sie chwali tym ze zna tajna recepture zeby podrobic. Myslalem tez, ze moze obowiazuje jakas klauzula tajnosci tych Turkow itp ktorzy handluja kebabami i producent/dostawca ich mieska/przypraw nie pozwala sie dzielic metoda/przepisami?

Konto usunięte

Odp. Uzyskanie smaku jak w fastfoodach

31 grudnia 2014

No wiesz, być może ujawnienie prawdziwej receptury tych cudów sztuki kulinarnej równałoby się przyznaniem do dodawania składników za stosowanie których grozi wielki skandal, proces sądowy, milionowe odszkodowania a nawet odsiadka...

NozWidelec_pl

Odp. Uzyskanie smaku jak w fastfoodach

09 kwietnia 2015

Wydaje mi się ze tym specjałem są konserwanty jakich używają fast foody i duze sieciówki,nie dziw się wiec że smak wychodzi Ci inny,lepszy a nie sztuczny.

marysiaz

Odp. Uzyskanie smaku jak w fastfoodach

09 kwietnia 2015

nigdy w życiu nie próbowałabym odtworzyć smaku ,,śmieciowego jedzenia"... już taniej Cię wyjdzie kupienie takiego fast fooda niż jego zrobienie :) W końcu 2/3 to chemia...

JaKowalska

Odp. Uzyskanie smaku jak w fastfoodach

17 kwietnia 2015

Ja ostatnio też próbuję jakby odtworzyć smak niektórych fast foodów, ale na zdrowy sposób. Zrobiłam ostatnio kebaba z bułeczki pełnoziarnistej, sałaty wyhodowanej na parapecie, kawałków kurczaka, kukurydzy i papryki. Całość polałam jogurtem naturalnym z czosnkiem. Smak chyba lepszy z 10 razy niż najlepszego kebaba jakiego jadłam gdziekolwiek. Więc może nie próbuj w 100% odwzorować smaku chemicznych, ulepszonych przysmaków ale spróbuj stworzyć coś lepszego dla ciała i ducha :)

malit-jeu

Odp. Uzyskanie smaku jak w fastfoodach

28 kwietnia 2015

Przecież smak w fast foodach jest okropny, po co uzyskiwać go jakoś sztucznie w domu?:) nie lepiej mieć smak pysznych, naturalnych domowych obiadków?:)

Odpowiedz

Kucharzeonline

danielku

Przepisów: 0

Ocena: 0

asia67

Przepisów: 430

Ocena: 6123

AniaCzarna89

Przepisów: 1

Ocena: 12

asiunia94xxx

Przepisów: 0

Ocena: 0

wege_garnus..

Przepisów: 0

Ocena: 0

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń