Forum

Zaprawa cebulowa do surówek i sałatek

(1)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 64

Odpowiedz

marek19660923

22 marca 2013

Składniki

5 dag cebuli
3 łyżki soku cytrynowego lub octu owocowego
4 łyżki umytego, drobno posiekanego szczypiorku
1 łyżeczka oliwy lub oleju
sól
pieprz


Przygotowanie:


Cebulę obrać, opłukać, utrzeć na tarce z małymi otworami, wymieszać w miseczce z oliwą lub olejem. Mieszając połączyć z posiekanym szczypiorkiem i dodawanym stopniowo sokiem cytrynowym. W końcu połączyć z 2 łyżkami chłodnej, przegotowanej wody. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wykorzystywać do zaprawiania surówek z zielonej sałaty, cykorii lub do sałatki z gotowanych ziemniaków. Można przechowywać w lodówce 2-3 dni.

http://przepisy.lh.pl

Eleta

Odp. Zaprawa cebulowa do surówek i sałatek

23 marca 2013

to ma byc baza do sosów do sałatek czy samo w sobie jest sosem? i jak długo mozna przechowywać taką zaprawe gotową ?

Odpowiedz

Kucharzeonline

cook7

Przepisów: 0

Ocena: 0

smaker

Przepisów: 37

Ocena: 968

VanDust

Przepisów: 0

Ocena: 0

MNH44

Przepisów: 0

Ocena: 0

slodkisenty..

Przepisów: 102

Ocena: 1363

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń