Forum

Zupa grzybowa RADA

(6)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 225

Odpowiedz

kaciusia

04 grudnia 2010

Wiem ,ze to glupie pytanie ale zastanawiam sie jak przygotowujecie grzyby do zupy grzybowej???NIE chodzi mi o przepis tylko o to czy moczycie grzyby,czy jak je moczycie to w tej samej wodzie je pozniej gotujecie???Szukalam na Smakerze tego ale nie bylo konkretnie napisane ,wiec zwracam sie z prosba do Was o rade ;)
Ja jak gotuje fasolke po beretonsku to fasole zostawiam zamoczone na noc a pozniej w tej samej wodzie gotuje.Wiec moze z grzybammi tak samo?? ;)
pozdrawiam ;)

Kurka_domowa

Odp. Zupa grzybowa RADA

04 grudnia 2010

Do grzybowej nie trzeba namaczać grzybów - dajemy albo świeże wcześniej oczyszczone, albo mrożone ( oczyszczone przed włożeniem do zamrażalki) - namaczanie nieco by się z celem mijało, bo grzyby straciłyby swój cały aromat. Takie moje zdanie :)

Kasius23

Odp. Zupa grzybowa RADA

04 grudnia 2010

A ja suszę grzyby, a następnie mielę, i z takich mielonych gotuję zupkę. Kiedyś z mamą gotowałyśmy z suszonych całych grzybów, ale przechowywanie zmielonych wydaje nam się lepsze. A jesienią jak mamy świeże to gotujemy z takich albo zupę albo coś w rodzaju gulaszu. Ostatnio się dowiedziałam, że kurek się nie suszy, nie wiem tylko dlaczego... ;)

renka

Odp. Zupa grzybowa RADA

05 grudnia 2010

Ja również nie myję grzybów do suszenia,przed użyciem myję je w ciepłej wodzie ,jeżeli trzeba to dwu lub trzy krotnie ,gotuję w małej ilości wody i z tą wodą wlewam do przygotowywanej potrawy,a tak w ogóle to suszone grzyby przechowuję w szczelnie zamkniętych pojemnikach w zamrażarce i mam pewność,że nawet jak by jakiś grzybek się nie dosuszył to mam pewność ,że mi się nie zepsuje -)

Odpowiedz

Kucharzeonline

EwaS

Przepisów: 0

Ocena: 0

babciaaneczka

Przepisów: 6

Ocena: 26

KulinarnaCh..

Przepisów: 567

Ocena: 4967

Kawa-z-mlek..

Przepisów: 108

Ocena: 1296

Pakmen

Przepisów: 0

Ocena: 0

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń