Forum

zwijanie ciasta francuskiego

(4)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 344

Odpowiedz

gosia29

12 października 2010

chce zrobic nadziewane ciastka francuskie i wszedzie pisza zwijac w koperty, mam pytanie-czy wystarczy je tylko palcami docisnac czy wymaga to czegos innego?
z gory dziekuje za odp. i pozdrawiam

sereberko80

Odp. zwijanie ciasta francuskiego

12 października 2010

ciasto francuskie kupuję z marketu, przechowywane w lodówce i zamrażam, przed wykorzystaniem rozmrażam i wszystko wychodzi ok. farsz też już nie raz dawałam gorący i nic się z ciastem nie działo, po prostu koperty trzeba mocno docisnąc palcami, a inne kształty dociskam widelcem, tak jak pierogi

annawk

Odp. zwijanie ciasta francuskiego

12 października 2010

ja z kolei kupuję ciasto francuskie z chłodziarki lecz nie zamrożone, jest już rozwałkowane- kładę tylko zimny farsz ale także dociskam widelcem - wychodzi fajny wzór.

Odpowiedz

Kucharzeonline

zosia6g

Przepisów: 0

Ocena: 0

wege_garnus..

Przepisów: 0

Ocena: 0

smaki-katriny

Przepisów: 243

Ocena: 9085

slodkisenty..

Przepisów: 107

Ocena: 1422

pogoda

Przepisów: 0

Ocena: 0

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń