Uczta Smaków - Czas na Wielkanoc

IV półfinał BlogerChef’a – kuchnie Nowego Świata

20 kwietnia br. ośmioosobowa grupa wybranych blogerów kulinarnych wyruszy odkrywać kuchnię Nowego Świata. Do POZIOM 511**** Design & Spa, nowoczesnego hotelu położonego w sercu Jury Krakowsko-Częstochowskiej.

Amerykańska kuchnia - dużo więcej niż hamburger!

Kwietniowym zadaniem uczestników konkursu BlogerChef będzie zaprezentowanie ciekawego dania głównego oraz przystawki bądź deseru, inspirowanego kuchnią amerykańską. Blogerzy udowodnią, że kuchnia amerykańska to nie tylko hamburgery. Powstanie m.in. nowoorleańska jambalaya, meksykański dip guacamole, cytrynowa tarta rodem z Florydy, czekoladowe brownies i wiele innych smakowitości, które znaleźć można w galerii na fanpage BlogerChef'a: https://www.facebook.com/blogerchefpl/app_214102475297229

 

Nowoczesna kuchnia i nowoczesny design

IV półfinał konkursu BlogerChef gościć będzie nowoczesny hotel i SPA POZIOM 511**** położony w Podzamczu k. Ogrodzieńca na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej. Miejsce to jest laureatem wielu prestiżowych nagród. W 2012 r. POZIOM 511**** uhonorowany został tytułem Luksusowej Marki Roku, a także prestiżową nagrodą Eurobuild Award dla najlepszego hotelu w Europie Środkowo-Wschodniej.

 

Profesjonalnie parzona kawa i lokalne prażonki

Uczestnikom konkursu BlogerChef hotel zapewni moc dodatkowych wrażeń. Przed półfinałowymi zmaganiami zostaną zaproszeni na warsztaty baristyczne podczas których dowiedzą się jak zaparzyć idealną kawę. Prowadzący, kierownik gastronomii Marek Mocny, przybliży także sztukę tworzenia wzorów na kawowej piance. Ponadto przygotuje wraz z blogerami lokalny specjał - prażonki, czyli przyrządzane w żeliwnym kociołku, na ognisku jednogarnkowe danie.

 

Poziom 511 zaprasza!

Myślę, że nowoczesny design, hołdujący prostym formom i funkcjonalności przypadnie do gustu uczestnikom BlogerChef'a. Zapraszam również do korzystania z basenu, SPA oraz świata kosmetyków Dr Ireny Eris, gdyż jesteśmy pierwszym w Polsce oficjalnym salonem partnerskim tej marki. - mówi M. Mocny.

 

Organizatorzy:

Katarzyna Szatkowska - dietetyk na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu, autorka bloga kulinarnego „W Krainie Smaku" (www.wkrainiesmaku.pl). Zajmuje się organizowaniem i prowadzeniem wydarzeń kulinarnych oraz o tematyce żywieniowej. Ponadto jest ekspertem-dietetykiem portalu opiekanadchorym.pl.

Marek Bielski - twórca Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie" (www.DocenPolskie.pl), którego celem jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie" zajmują się eksperci, reprezentujący m.in. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Fundację Klubu Szefów Kuchni oraz organizacje branżowe.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia

Śniadania Domowa wiejska kiełbasa podpiekana

Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...

Odsłon: 800

>60 min
11
>60 min
14
30 min
3
30 min
3

Polecane artykuły

Informacje Sposoby na idealny biszkopt - wyrośnie, nie pęknie, nie będzie zakalca

Biszkopt to jeden z podstawowych składników wielu ciast i tortów. Jednak czasem nie wyrośnie, pęknie, opadnie lub po prostu będzie zakalcem. Sprawd...

10
Informacje Pomaga na mocny kaszel, przy grypie i zapaleniu oskrzeli. Jak zrobić syrop z chrzanu?

Okres Wielkanocy to moment, kiedy niemal w każdej polskiej kuchni pojawia się chrzan. Możesz wykorzystać go nie tylko do przygotowywania chrzanowyc...

10
Informacje Najzdrowszy chleb na świecie. Biblijny chleb Ezechiela to samo zdrowie, nie zawiera cukru

Nie ma nic lepszego niż świeże, chrupiące i pięknie pachnące pieczywo. Jeśli dodatkowo jest zdrowe i pełne wartościowych składników odżywczych, to...

9
Informacje Zalewajka wraca do łask. Zupa naszych babć nie tylko na Wielkanoc

Zalewajka to najprostsza, a zarazem niezwykle sycąca zupa. Bez wątpienia ma bogatą historię i jest mocno zakorzeniona w kuchni polskiej. Swoją popu...

17