Do góry

Newsy

Jak ulepić ładne pierogi?

Nie ma co dyskutować: Polacy uwielbiają pierogi. Od kilku lat potrawa ta podbija również światowe salony. Amerykanie, Anglicy, czy też Australijczycy zachwycają się ich smakiem. Tylko jak je przygotować, aby były nie tylko smaczne, ale również bardzo ładne?

Fot. 123RF/Picsel

Niektórzy twierdzą, że w przypadku pierogów liczy się przede wszystkim wnętrze. Pomysłów na różnego rodzaju farsze - zarówno te słodkie, jak i wytrawne - znajdziecie co nie miara. Jednak naszym zdaniem, równie istotnym jest to w jaki sposób przygotowane przez nas pierogi się prezentują. Jedni samodzielnie lepią zjawiskowe falbanki inni zaś wygląd pierogów pozostawiają przypadkowi lub korzystają z pomocy praktycznych wykrawaczy i foremek. Jeśli macie ochotę nadać przygotowywanym przez was pierogom naprawdę wyjątkowy wygląd, prezentujemy wam kilka bardzo praktycznych trików.

1. Pierogowe kłoski

 

2. Na azjatycką nutę

 

3. Idealna falbanka

 

4. Dla początkujących

 

5. Wypakowane po brzegi

 

6. Perfekcyjne chinkali

 

7. Dla wielbicieli piramid

 

8. Niczym muszelka

 

9. Dla profesjonalistów

 

Zobacz też: 15 pomysłów na pyszne pierogi. Kliknij!

15 pomysłów na pyszne pierogi

Polecane przepisy

Zobacz więcej

Komentarze do artykułu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń