„Kuchnia włoska" i „Ciasta i desery" wydawnictwa RM czekają na Ciebie.
Słodko czy wytrawnie? Uzasadnij swój wybór i napisz, którą z dwóch książek chcesz wygrać.
Konkurs rozpoczyna się 30 listopada i trwa tydzień - do północy 7 grudnia czekamy na Twoją odpowiedź. Zwycięzcy zostaną wyłonieni 14 grudnia 2015 roku.

„Moim zamiarem było (...) przede wszystkim - przekazanie tych niezliczonych detali, które sprawiają, że sztuka kulinarna ma w sobie coś z magii."
Kto nie lubi słodyczy? W książce Marianne Magnier - Moreno "Ciasta i desery" znajdziemy ich całe mnóstwo. Zaczynając od bitej śmietany, a kończąc na cieście francuskim domowej roboty. Po drodze trafimy jeszcze na makaroniki z sosem karmelowym, ptysie, muffinki i doughnutsy . A to wszystko opatrzone pięknymi fotografiami. Zdjęcia uzupełniają treść i pełnią funkcję poradnika. Autorka zadbała o to, żeby każdy etap jej pracy został udokumentowany i służył za pomoc w przygotowaniu deseru. Książka spodoba się zarówno tym, którzy dopiero stawiają swoje pierwsze kroki w cukiernictwie, jak również tym bardziej zawansowanym.
„Niektórzy porównują kuchnię włoską do miłości, która uskrzydla. Mam nadzieję, że obcując z nią, podobnie jak ja, przeżyjecie chwile szczęścia."
Z propozycją przepisów zaczerpniętych z włoskiej kuchni, przychodzi Laura Zavan. W książce "Kuchnia włoska" znajdziemy propozycje na typowe śródziemnomorskie potrawy. Aromatyczne spaghetti, pizze i ravioli to tylko niektóre z prostych a jednocześnie efektownych dań, którymi na pewno będziecie mogli pochwalić się bliskim. W opanowaniu przepisów, podobnie jak w książce „Ciasta i desery" pomagają poradnikowe fotografie.
Konkurs zakończony. Dziękujemy za zgłoszenia.
Regulamin jest dostępny na następnej stronie. Kliknij!