Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
1przepisna
BUŁECZKI DROŻDŻOWE
Przepisy zebrane przez: TJW

Spis treści

  • Bułeczki drożdżowe3

Bułeczki drożdżowe

Autor: iza232
Przepisów: 3 Ocena: 51
  • 5-6 os.
  • 30 min
  • średnie
  • przystępne

Składniki:

  • drożdże, 5 dag
  • cukier, 1/2 szklanki
  • jajka, 3 sztuki
  • sól, 1 łyżeczka
  • mleko, 1/2 litra
  • mąka, 1 kg
  • margaryna, 1/2 kostki

Sposób przygotowania

1 Drożdże rozetrzeć z cukrem dodać 2 jajka, sól, mąkę, lekko podgrzane mleko.Wyrobić ciasto.Margarynę rozpuścić i dodać do ciasta. Wyrabiać aż zacznie odchodzić od rąk. Przykryć ściereczką i odstawić na 20 min do wyrośnięcia.
2 Formować bułki. Ostatnie jajko roztrzepać i posmarować nim bułki. piec 20 min w 170-180 stopni C.

Twoje notatki do przepisu

Bułeczki drożdżowe Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.