Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
17przepisówna
Ciasta
Przepisy zebrane przez: Fides

Spis treści

  • Kokosowy blok3
  • Sernik z białą czekoladą bez pieczenia.5
  • Szybka tarta sernikowo-malinowa7
  • Malinowy chruśniak.8
  • Dietetyczny piernik z fasoli (bez cukru)10
  • Sernik z mlekiem kokosowym i musem z mango12
  • Kokosowy przysmak13
  • Ciasteczka czekoladowe z pomarańczą i migdałami15
  • Sernik na zimno z awokado - deser z awokado17
  • Ciasto czekoladowe z cukinią19
  • Klasyczny tort bezowy21
  • Wilgotne cytrynowe ciasto z cukinią23
  • Sypane ciasto ze śliwkami.25
  • Ciasto szpinakowe z nasionami chia, mleczkiem kokosowym i suszoną żurawiną26
  • Kryształowe ciasto bez pieczenia27
  • Cynamonowy chlebek do odrywania29
  • Rolada "Huragan" z japońskim biszkoptem30

Sernik z białą czekoladą bez pieczenia.

Autor: ciacho50
Przepisów: 516 Ocena: 6586
  • > 6 os.
  • > 60 min
  • łatwe
  • przystępne

Składniki:

  • ciasto kruche;
  • 1/4 kostki masła, 4-5 łyżek mąki, 1 łyżka cukru
  • Masa serowa;
  • 500 g. serka mascarpone, 300 g. białej czekolady, 300 ml. śmietanki 30 %
  • Migdały do dekoracji

Sposób przygotowania

1 Przygotowanie ciasta kruchego;

Składniki zagnieść ze sobą. Rozwałkować na dnie tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec około 15 minut w 180*

Przygotowanie masy serowej;

Czekolady pokruszyć i rozpuścić w szklanej miseczce umieszczonej nad gotującą się wodą. Dno miski nie może stykać się z taflą wody.
Serek umieścić w misie miksera, mieszać na małych obrotach. Dodawać stopniowo schłodzoną czekoladę. Na końcu dodać ubitą na sztywno śmietankę i wymieszać już silikonową szpatułką.

Masę serową umieścić na upieczonym spodzie. Można udekorować obranymi ze skórki migdałami.
Serniczek włożyć do lodówki najlepiej na całą noc.


2 Jak obierać migdały.

Do garnuszka wlej mleko i wsyp migdały. Mleko ma zakryć nasiona. Następnie należy podgrzać, odczekać chwilę i bez trudu zdejmiesz skórki.

Twoje notatki do przepisu

Sernik z białą czekoladą bez pieczenia. Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.