Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
10przepisówna
ciasta i desery
Przepisy zebrane przez: EMIGRANT

Spis treści

  • Ciasto cynamonowe z jabłkami i gruszkami3
  • rolada kokosowa bez pieczenia4
  • Królewiec5
  • Babka cytrynowa6
  • biszkopt z owocami8
  • Drożdżówka z owocami10
  • Placek ze śliwkami - przepis11
  • Jabłecznik kakaowy z budyniem12
  • Szarlotka14
  • Prince Polo16

Ciasto cynamonowe z jabłkami i gruszkami

Autor: Channah
Przepisów: 42 Ocena: 1082
  • > 6 os.
  • > 60 min
  • łatwe
  • tanie

Składniki:

  • 3/4 szkl cukru
  • 1 i 3/4 szkl maki
  • 2 lyzeczki proszku do pieczenia
  • 1 lyzeczka sody oczyszczonej
  • 1 lyzka cynamonu
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • 1/4 szkl oleju
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 3 spore jablka, 2 gruszki, garsc rodzynek
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania

1 Wszstkie suche skladniki make, cukier, proszek, sode, cynamon, sol mieszamy ze soba.
W drugiej misce ubijamy bialka, dodajemy zoltka i ubijamy na puszysta mase. Nastepnie dodajemy olej i dalej ubijajac dodjaemy w 3 etapach Jogurt naturalny.
Do ubitej masy dodajemy bardzo powoli suche skladniki i delikatnie mieszamy, az wszystko poloczymy w calosc.
Do przgotowanej masy dodajemy pokrojone w kostke jablka, gruszke i rodzynki, mieszamy.
Przygotowane ciasto wylewamy na tortownice wysmarowana maslem i posypana bulka tarta. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok 55-60 minut.
Po wylaczeniu pieca, ciasto pozostawiamy w nim jeszcze na ok 10 minut aby nie opadlo. Po wyjeciu z pieca, ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Ciasto cynamonowe z jabłkami i gruszkami Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.