Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
26przepisówna
Ciasto francuskie
Przepisy zebrane przez:

Spis treści

  • "Faworki" francuskie3
  • "Francuskie" słodkości4
  • Paszteciki francuskie6
  • Francuskie babeczki malinowe7
  • Francuskie serduszka z mandarynkową niespodzianką8
  • Krokiety francuskie Soni:-)10
  • Francuskie paluszki z serem12
  • Ekspresowe ciasteczka francuskie14
  • sztangle francuskie z szynka,16
  • Szybkie ciastka francuskie z owocami.17
  • Kurczak Curry ze Szpinakiem w Cieście Francuskim19
  • Tarta marchewkowa z szynką na cieście francuskim21
  • Pieczarkowe paluchy w cieście francuskim22
  • Palmiery z ciasta francuskiego23
  • Cebulowo - jabłkowa pieczeń z ciasta francuskiego24
  • Parówkowe kwiaty po francusku25
  • jajka w cieście francuskim27
  • francuskie mini calzone ze szpinakiem29
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego31
  • Francuskie zawijańce z makiem32
  • Rogaliki z ciasta francuskiego34
  • Francuskie ślimaczki serowe36
  • Sakiewki francuskie z poziomkami37
  • ciasto francuskie z budyniem39
  • Ciasto francuskie z bananem i czekoladą40
  • Polsko - francuskie cygaretki41

Francuskie babeczki malinowe

Autor: GREGORHSPEED
Przepisów: 1975 Ocena: 44843
  • 3-4 os.
  • 60 min
  • łatwe
  • tanie

Składniki:

  • Ciasto francuskie
  • 1/2 kg malin (kilka zostawić do dekoracji)
  • Olej arachidowy
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • Cukier wanilinowy

Sposób przygotowania

1 Maliny razem z cukrem wanilinowym smażyć na małym ogniu (aż zgęstnieje). Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku ,dolać do malin i dokładnie wymieszać. Foremki natłuścić olejem arachidowym ,wyłożyć ciastem francuskim i lekko podpiec w temp 180 stopni. Wyciągnąć z piekarnika i nałożyć maliny. Piec jeszcze 15 min ,po czym wyciągnąć i udekorować świeżymi malinami.

Twoje notatki do przepisu

Francuskie babeczki malinowe Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.