Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
1przepisna
Cynamonowe z jabłkami i budyniem
Przepisy zebrane przez:

Spis treści

  • Cynamonowe z jabłkami i budyniem3

Cynamonowe z jabłkami i budyniem

Autor: Jagodka
Przepisów: 14 Ocena: 209
  • > 6 os.
  • > 60 min
  • średnie
  • przystępne

Składniki:

  • krupczatka, 1 i 1/2 szklanki
  • Mąka pszenna, 1 i 1/2 szklanki
  • żółtka, 2
  • margaryna, jedna kostka
  • śmietana, 4 łyżki
  • proszek do pieczenia, 2 płaskie łyżeczki
  • jabłka, 3 duże sztuki
  • cynamon
  • cukier, 1 szkanka
  • budyń waniliowy, 1 opakowanie
  • mleko, pół litra
  • kakao, jedna łyżka

Sposób przygotowania

1 Wszystkie składniki ugniatamy, do 1/3 części ciasta dodajemy kakao i wkładamy do zamrażarki a pozostałą część ciasta wkładamy do lodówki na 30 mminut. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na foremce i układamy na nim jabłka, posypujemy cynamonem, pieczemy ciasto ok.45 min w temp 180*.Po tym czasie ciasto wyciągamy z piekarnka polewamy gorącym budyniem i na wierzch ucieramy na tarle ciasto z zamrażarki, i podpiekamy następne 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Cynamonowe z jabłkami i budyniem Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.