Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
5przepisówna
Dania łatwe w przyrządzaniu
Przepisy zebrane przez: Konto usunięte

Spis treści

  • Jajko w bułce3
  • Pasta śniadaniowa5
  • Pasta twarogowa z suszonymi pomidorami7
  • Penne /lub świderki/ z suszonymi pomidorami*9
  • Penne z kurczakiem i różyczkami w sosie śmietanowym10

Jajko w bułce

Autor: tysiak
Przepisów: 23 Ocena: 374
  • 1-2 os.
  • 15 min
  • średnie
  • przystępne

Składniki:

  • bułka np. kajzerka (u mnie pełnoziarnista), 1 szt.
  • boczek, 2 plasterki
  • jajko, 1 szt.
  • szczypiorek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

1 Odkrawamy wierzch bułki, wydłubujemy środek.
2 Wykładamy środek bułki boczkiem (można wcześniej podsmażyć go na patelni)
3 Wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem.
4 Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, pieczemy ok. 10 minu - dopóki jajko się zsiądzie. Obsypujemy posiekanym szczypiorkiem.
5 Odkrawamy wierzch bułki, wydłubujemy środek.
6 Wykładamy środek bułki boczkiem (można wcześniej podsmażyć go na patelni)
7 Wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem.
8 Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, pieczemy ok. 10 minu - dopóki jajko się zsiądzie. Obsypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Jajko w bułce Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.