Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
45przepisówna
Dania z ryb
Przepisy zebrane przez: Stelaza

Spis treści

  • Śledziowy torcik3
  • Halibut w boczku z sosem chrzanowym5
  • Halibut w sosie porowym7
  • Karp w sosie słodko-kwaśnym8
  • Sałatka śledziowa z selerem naciowym,jabłkiem,gruszką i cebulką.10
  • Pstrąg pieczony w słodkiej marynacie11
  • Smażony karp12
  • Karp z pieca - rácponty13
  • Śledzie z pomarańczami15
  • Afrodyzjakalny łosoś16
  • Pstrąg pieczony w marynacie17
  • Przystawka z surowej ryby - ceviche po tangerinkowemu :D18
  • Sandacz po tunezyjsku19
  • Ryba w sosie koperkowym20
  • Karp marynowany21
  • Pieczony pstrąg łososiowy w marynacie23
  • Dorsz w sosie maderowym24
  • Łosoś w musztardzie i płatkach26
  • Karp pieczony w cebuli27
  • Ryba po grecku29
  • Rybka w zalewie "Mamuśki"31
  • Śledzie w kolorowej papryce z octem balsamicznym 32
  • Mintaj z piekła rodem33
  • Śledzie po wileńsku :D35
  • Śledziki po wileńsku36
  • Śledzie w wiosennym sosie.37
  • Sałatka na II śniadanie lub do pracy39
  • RYBA W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM40
  • Soczysta ryba pod kruszonką panade41
  • Dorsz w sosie śmietanowym42
  • Ryba po Grecku43
  • Ryba z jabłkami44
  • Ryba według przepisu prababci45
  • Śledzie w miodzie46
  • Sałatka śledziowa z żurawiną i buraczkami47
  • łosoś pieczony49
  • Ryba w cieście francuskim z pieczarkami51
  • Ryba po japońsku53
  • Tuńczyk w Meksyku55
  • paprykarz własnej roboty56

Śledziowy torcik

Autor: mona83
Przepisów: 68 Ocena: 708
  • 5-6 os.
  • 60 min
  • łatwe
  • przystępne

Składniki:

  • filety śledziowe solone 25 dkg
  • ugotowane ziemniaki 6 sztuk
  • cebule 2 sztuki
  • czerwona fasola 1 puszka
  • marchewka ugotowana lub konserwowa 15 dkg
  • jajka 4 sztuki ( 3 pokroić w kostkę a jedno do dekoracji)
  • ogórki kiszone 4 sztuki
  • majonez 3 łyżki
  • śmietana 2 łyżki
  • musztarda łyżeczka
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypiorek i liść sałaty do dekoracji

Sposób przygotowania

1 Warzywa i jajka pokroić w kostkę.

2 Majonez, śmietanę, musztardę i przyprawy wymieszać razem w misce.
Z tortownicy 20-22 cm brzegi wyłożyć folią i położyć na dużym talerzu. Na spód położyć pokrojone ziemniaki. Na nie cienko rozsmarować mieszankę z majonezem i położyć czerwoną fasolę. Następnie pokrojoną cebulę i śledzie. Posmarować znowu majonezową mieszaną. Koleją warstwą są ogórki na nie marchewką posmarować śmietanową mieszanką i posypać pokrojonymi jajkami.

3 Udekorować jajkiem, szczypiorkiem i marchewką. Schłodzić w lodówce. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Śledziowy torcik Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.