Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
28przepisówna
Dania z wieprzowiny
Przepisy zebrane przez:

Spis treści

  • Żeberka w sosie własnym3
  • Camembert w karkówce z sosem chrzanowym5
  • Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym6
  • Rolady schabowe z mięsem i grzybami7
  • Ostre, aromatyczne roladki ze schabu9
  • Schabik w sosiku paprykowym11
  • Schab faszerowany12
  • Łopatka w sosie własnym wyborna14
  • Kotlety z farszem zapiekane16
  • ostre żeberka17
  • Żeberka w sosie cebulowym18
  • Roladki schabowe w sosie serowo-śmietanowym20
  • Ostre żeberka z miodem i sezamem22
  • Żeberka w sosie śmietanowym24
  • Aromatyczny karczek w grzybach26
  • Żeberka na sposób chiński27
  • Roladki ze schabu...29
  • Tokań z piwem30
  • Kluseczki śląskie z gulaszem''''31
  • Nadziana łopatka32
  • Sznycle w chlebowej panierce34
  • Żeberka w miodzie36
  • żeberka z nutką pomarańczy37
  • wieprzowina w potrawce38
  • Wieprzowina z pastą miso i żółtym ryżem40
  • kotlety z marchewką42
  • kolorowe schabowe43
  • Roladki wieprzowe ze szpinakiem i camembertem 44

Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym

Autor: Izabela77
Przepisów: 26 Ocena: 451
  • 1-2 os.
  • > 60 min
  • łatwe
  • przystępne

Składniki:

  • 1 poledwiczka wieprzowa
  • 150 g grzybów leśnych
  • mała cebula
  • oliwa
  • 200 ml śmietany 18%
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1 Polędwiczkę myjemy, osuszamy i kroimy na paski. Podsmażamy na oliwie, dodajemy drobno pokrojoną cebulę, oczyszczone, umyte i pokrojone na mniejsze kawałki grzyby(małe można wrzucić w całości lub przecięte na pół). Chwilę podsmażamy, dodajemy sól, pieprz i dusimy około 15 minut. Dodajemy śmietanę, mieszamy i ponownie dusimy do zgęstnienia śmietany. Po 10 minutach wrzucamy natkę pietruszki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy około 5 minut i podajemy z ziemniakami i sałatą.

Twoje notatki do przepisu

Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.