Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
12przepisówna
desery
Przepisy zebrane przez: Honorata27

Spis treści

  • Blok czekoladowy z groszku ptysiowego3
  • Zawijaki z ciasta francuskiego z orzechami4
  • Deser czekoladowo-orzechowy6
  • Kruche ciasteczka maślane8
  • Ciasto Lion bez pieczenia10
  • „Specjał z waflem” na Dzień Taty12
  • Sernik na zimno13
  • Domowe lody miętowe bez maszyny14
  • Mus czekoladowy z ciastkiem16
  • Blok18
  • Mus kawowo-czekoladowy20
  • Ptasie mleczko truskawkowe22

Blok czekoladowy z groszku ptysiowego

Autor: szpileczkiibabeczkiblog
Przepisów: 329 Ocena: 2530
  • 3-4 os.
  • 30 min
  • łatwe
  • tanie

Składniki:

  • pół kostki masła,
  • 125 g groszku ptysiowego,
  • 1/4 szklanki wody,
  • pół szklanki cukru,
  • 1,5 łyżki kakao,
  • 1 szklanka mleka w proszku.

Sposób przygotowania

1 Do garnka wrzucamy masło, cukier, kakao i wlewamy wodę. Wszystko stawiamy na ogniu i często mieszamy. Gdy tylko się zagotuje zdejmujemy garnek z ognia.

Do przestudzonej masy dodajemy mleko w proszku i groszek. Mieszamy dokładnie.

Masę przekładamy do foremki keksowej.

Schładzamy minimum 2 godziny w lodówce.

Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Blok czekoladowy z groszku ptysiowego Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.