1
Platki owsiane gotujemy kolo 4 min z mlekiem.Odstawiamy do przestygniecia.
2
Rabarbar obieramy ze skorki,kriomy w plastry.Do garnka wlewamy pol szklanki wody,wsypujemy rabarbar,dodajemy olejek waniliowy i dusimy okolo 10 min.Po tym czasie odstawiamy do przestygniecia.
3
Z czterech jaj wybijamy bialko,dodajemy szczypte soli i ubijamy na sztywna piane.Lekko mieszamy z przestudzonym rabarbarem.
4
Do zaroodpornego naczynia (oklo 25x35)wkladamy warstwe platkow,posypujemy cynamonem,ukladamy warstwe rabarbaru z pianka.
5
Piekarnik rozgrzewamy do 170 st.C,wkladamy cisto i pieczemy okolo 35 min.
6
Wyjmujemy do przestygniecia.
7
GOTOWE.
Ciasta nie nalezy posypywac cukrem pudrem (ma byc kwasne),mozna podawac na cieplo i zimno.
SMACZNEGO.
Twoje notatki do przepisu
Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.