Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
1przepisna
Dieta
Przepisy zebrane przez: dragonik7

Spis treści

  • Dietetyczny rabarbarowiec3

Dietetyczny rabarbarowiec

Autor: haniadaniel
Przepisów: 6 Ocena: 91
  • 3-4 os.
  • 30 min
  • łatwe
  • tanie

Składniki:

  • 1 szklanka platkow owsianych gorskich
  • 1 wiazka rabarbaru
  • Olejek waniliowy
  • Bialko z 4 jajek
  • 1,5 szklanki mleka 1%
  • Cynamon mielony

Sposób przygotowania

1 Platki owsiane gotujemy kolo 4 min z mlekiem.Odstawiamy do przestygniecia.
2 Rabarbar obieramy ze skorki,kriomy w plastry.Do garnka wlewamy pol szklanki wody,wsypujemy rabarbar,dodajemy olejek waniliowy i dusimy okolo 10 min.Po tym czasie odstawiamy do przestygniecia.
3 Z czterech jaj wybijamy bialko,dodajemy szczypte soli i ubijamy na sztywna piane.Lekko mieszamy z przestudzonym rabarbarem.
4 Do zaroodpornego naczynia (oklo 25x35)wkladamy warstwe platkow,posypujemy cynamonem,ukladamy warstwe rabarbaru z pianka.
5 Piekarnik rozgrzewamy do 170 st.C,wkladamy cisto i pieczemy okolo 35 min.
6 Wyjmujemy do przestygniecia.
7 GOTOWE.
Ciasta nie nalezy posypywac cukrem pudrem (ma byc kwasne),mozna podawac na cieplo i zimno.
SMACZNEGO.


Twoje notatki do przepisu

Dietetyczny rabarbarowiec Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.