Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
37przepisówna
Dieta warzywno - owocowa /według dr ...
Przepisy zebrane przez: Benita70

Spis treści

  • starter: jarmużowa słodycz3
  • wiosenne inspiracje - sałatka z kiełkami rzodkiewki5
  • kiszone ogóry z cebulką7
  • pikantne kiszone ogóry z czerwoną papryką8
  • surówka z selera w międzyczasie się zrobiła :) 9
  • 2 kapuściane zupki do syta :) 11
  • fit kalarepa w pomidorach13
  • kremowy seler z własnymi grzankami 15
  • cukinia na ostro - gotowe danie na przechowanie16
  • starter: soczysty jarmuż17
  • rozgrzewające chipsy jabłkowe - same się suszą :) 19
  • wiosenne inspiracje - sałatka z kalarepą 21
  • starter: ogórkowe kiwi22
  • starter: selerowe jabłko 24
  • rozgrzewający krem z dyni 26
  • buraczane zapiekane ...nie-kotlety z vege diety :)28
  • chińska zupka domowym sposobem30
  • Słoik do pracy: zdrowo na surowo31
  • zupa krem z suszonymi pomidorami32
  • zdrowa zupa pomidorowa w kostkę krojona34
  • zupa z kalafiorem romanesco35
  • zupa dyniowa z nie-kluseczkami z selera :)36
  • przecier pomidorowy w godzinę :) 38
  • dyniowa pomidorowa - zupa bardzo lekka, sezonowa - jesienna :)40
  • półksiężyce z cukinii w pomidorach - gotowe danie na przechowanie41
  • passata italiana - pomidorowy gotowiec na zimę43
  • HOT SINGIELKI - kiszone ogóry z chili :) 45
  • barszcz nie całkiem ukraiński :) 47
  • fit sos z cukinii (słodko-kwaśny)48
  • nie kapuśniak to, ale...49
  • niezdecydowana zupa - pomidorowa czy brokułowa?51
  • pomidorowa, ale coś tu udaje ziemniaka:) vege 53
  • błyskawiczna surówka z marchewki i.... 55
  • lekka zupa biało-zielona57
  • cukinia z wędzoną papryką - gotowe danie na przechowanie 59
  • surówka - sposób na kiszonego ogórka61
  • starter: ukryty grapefruit :) 63

starter: jarmużowa słodycz

Autor: DomowaPiwniczka
Przepisów: 254 Ocena: 2303
  • 1-2 os.
  • 15 min
  • łatwe
  • tanie

Składniki:

  • jarmuż - 1 solidna garść
  • pomarańcza - 1 szt
  • seler naciowy - 2-3 gałązki z listkami

Sposób przygotowania

1 Warzywa myję, kroję na mniejsze kawałki i siup .. do blendera.
Pomarańcze kroję na pół, z jednej połówki wyciskam sok (ściaskając w dłoni) a z drugiej pozbywam się skórki i pestek i siup razem z miąższem do blendera.
Robię hałas na 20 sekund i delektuję się zieloną słodyczą :)

Twoje notatki do przepisu

starter: jarmużowa słodycz Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.