Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
3przepisyna
Do kanapek
Przepisy zebrane przez: mariotor

Spis treści

  • Pasta z boczkiem3
  • Kiełbasa Krakuski w słoiczkach.5
  • Schab krótko gotowany6

Pasta z boczkiem

Autor: ciacho50
Przepisów: 460 Ocena: 5542
  • > 6 os.
  • > 60 min
  • łatwe
  • tanie

Składniki:

  • 500 g. surowego boczku
  • kilogram cebuli
  • 5 pomidorów suszonych
  • zioła prowansalskie 1 łyżeczka
  • bazylia 1 łyżeczka
  • papryka ostra wędzona 1/3 łyżeczki
  • papryka słodka 1/3 łyżeczki
  • oregano 1/3 łyżeczki, tymianek1/3 łyżeczki
  • ziele angielskie kilka ziaren, liść laurowy
  • pieprz czarny mielony i sól w/g uznania

Sposób przygotowania

1 Boczek kroimy drobno, dodajemy przyprawy oraz suszone pomidory i topimy. Na osobnej patelni smażymy pokrojoną w kostkę cebulę. Do smażenia cebuli dodajemy trochę tłuszczu spod boczku.
Gdy boczek zmięknie miksujemy go blenderem ręcznym. Następnie dokładamy usmażoną cebulkę.
Po dołożeniu cebuli już nie miksujemy. Doprawiamy jeszcze do smaku.

Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Pasta z boczkiem Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.